Υλικά
•200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•260 γρ. γάλα χλιαρό
•60 γρ. βούτυρο λιωμένο
•3 αβγά
•1 κουταλιά μαγιά ξερή
•1 κουταλιά ζάχαρη
•1 πρέζα αλάτι
•ξύσμα από 1 λάιμ
•1 κουτ. γλυκού μαστίχα σε σκόνη
•καρύδια, πετιμέζι, κανέλα
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ανακατεύω το αλεύρι με τη μαγιά και τη μαστίχα.
Προσθέτω το γάλα, το ξύσμα, το αλάτι, τη ζάχαρη, τα αβγά, το βούτυρο και σιγά σιγά το αλεύρι.
Τα ανακατεύω όλα αυτά να ενωθούν μεταξύ τους.
Τα χτυπάω στο μίξερ και προσέχω να μη σβολιάσει το αλεύρι.
Φτιάχνω έναν χυλό.
Βάζω λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνω κουταλιά κουταλιά από το μίγμα στο τηγάνι.
Μεταφέρω τις τηγανίτες σε μια πιατέλα και τις πασπαλίζω με κανέλα, χοντροτριμμένα καρύδια και πετιμέζι.