Υλικά
•2 μήλα κόκκινα και 2 ξινόμηλα
•3 αβγά
•2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
•1 κεσεδάκι γιαούρτι
•1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
•2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
•ξύσμα από 1 λεμόνι
•ηλιέλαιο για να τηγανίσω τους λουκουμάδες
•μέλι, κανέλα, φουντούκια
Εκτέλεση
Πλένω καλά τα μήλα, βγάζω τα κουκούτσια και τα κόβω σε ροδέλες.
Σε μια λεκάνη βάζω το γιαούρτι, το γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τα αβγά χτυπημένα.
Τα χτυπάω με το μίξερ πολύ καλά.
Ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τα προσθέτω σιγά σιγά στη λεκάνη και τα χτυπάω όλα μαζί με το μίξερ ώσπου να ενωθούν τα υλικά και να μην έχει σβόλους το αλεύρι.
Βάζω το λάδι στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτω μία μία ροδέλα στον χυλό και μετά στο τηγάνι.
Μόλις ψηθούν από τη μια μεριά, τους γυρνάω και από την άλλη.
Βγάζω τους λουκουμάδες σε μια πιατέλα, τους περιχύνω με μέλι και πασπαλίζω με κανέλα και τριμμένα φουντούκια.