Υλικά
200 γρ. βούτυρο αγελάδος που έχει μαλακώσει
80 γρ. ζάχαρη
200 ml μέλι
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αβγά
2 κοφτά κ.γλ. μπέικιν
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
λίγο βούτυρο για τη φόρμα
Για το γλάσο
100 γρ. βούτυρο αγελάδος
70 γρ. μέλι
125 γρ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη με το μίξερ μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το μέλι, χτυπάμε για άλλο 1' και στη συνέχεια ρίχνουμε χτυπώντας ένα ένα τα αβγά. Συνεχίζουμε με τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 50' περίπου, μέχρι να βγει στεγνό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε για δοκιμή.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και μετά το ξεφορμάρουμε.
Όσο ψήνεται το κέικ, ετοιμάζουμε το γλάσο: Σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, λιώνουμε το βούτυρο.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και την άχνη και χτυπάμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να πάρουμε ένα λείο μίγμα.
Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το απλώνουμε στο κέικ μας.
Tip
Προσθέτουμε τριμμένο φουντούκι, αμύγδαλο ή καρύδι ή πασπαλίζουμε το κέικ με σουσάμι πριν το φουρνίσουμε.