X

Το Αρμενοβίλ

Η συνταγή για το πιο απολαυστικό αρμενοβίλ.

Υλικά

10 μικρά μαρεγκάκια

125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

125 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα

600 ml κρέμα γάλακτος

200 γρ. έτοιμο καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα

2 κ.σ. γλυκόζη

2 βανίλιες

Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα

1 φλιτζ. αμύγδαλα λευκά

¾ φλιτζ. ζάχαρη

Για το σιρόπι σοκολάτα

1 φλιτζ. νερό

1 φλιτζ. ζάχαρη

½ φλιτζ. γλυκόζη

¾ φλιτζ. κακάο

¼ φλιτζ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μαρεγκάκια με την κουβερτούρα και τα αμύγδαλα.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, πολύ κρύα, από το ψυγείο, με το ζαχαρούχο και τις βανίλιες, μέχρι να γίνουν μια πηχτή αφράτη κρέμα.

Προσθέτουμε τη γλυκόζη και χτυπάμε για 1' ακόμα.

Ντύνουμε με μεμβράνη κουζίνας μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, αφήνοντας τη μεμβράνη να προεξέχει αρκετά στις άκρες.

Ρίχνουμε στο μπολ με την κρέμα το μίγμα με τα μαρεγκάκια και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.

Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα, σκεπάζουμε με τη μεμβράνη που προεξέχει και αφήνουμε το γλυκό στην κατάψυξη για 10 ώρες περίπου (αν το κάνουμε από την προηγούμενη μέρα, κερδίζουμε χρόνο, αφήνοντας όλη νύχτα την κρέμα να κρυώσει στην κατάψυξη).

Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα, στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου.

Βάζουμε τη ζάχαρη σε αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά την αφήνουμε να καραμελώσει, μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς καφετί χρώμα.

Τότε προσθέτουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα και αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί.

Το ισιώνουμε σε λεπτό στρώμα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Στη συνέχεια το σπάμε σε μικρά κομμάτια και το ψιλοκόβουμε στο μούλτι.

Για το σιρόπι, βάζουμε όλα τα υλικά εκτός της κουβερτούρας σε αντικολλητικό κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Όταν κρυώσει η κρέμα, την ξεφορμάρουμε και απλώνουμε πάνω της τα καραμελωμένα αμύγδαλα και το σιρόπι σοκολάτας.

Είναι πιο νόστιμο αν το αφήσουμε για 20' περίπου εκτός ψυγείου πριν το σερβίρουμε.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.