X

Το Κεσκιούλ

Πώς θα φτιάξεις κεσκιούλ.

Υλικά

850 ml γάλα, κατσικίσιο ή αγελαδινό

40 γρ. καρύδα τριμμένη

50 γρ. λευκά αμύγδαλα

75 γρ. ζάχαρη

1 αβγό

50 γρ. κορν φλάουρ

καρύδα και τριμμένο φιστίκι Αιγίνης για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό κατσαρόλι ζεσταίνουμε τα 700 ml από το γάλα.

Περνάμε το αμύγδαλο από το μούλτι, να γίνει σκόνη.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε με το σύρμα το υπόλοιπο γάλα με το κορν φλάουρ, την καρύδα, τη ζάχαρη και το αβγό.

Ρίχνουμε το μίγμα στο γάλα που ζεσταίνεται στη φωτιά και με το σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα.

Τη μοιράζουμε σε μπολάκια και την αφήνουμε να κρυώσει.

Πασπαλίζουμε με την καρύδα και το φιστίκι και σερβίρουμε.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.