Υλικά
1 κιλό έτοιμα σουδάκια
500 γρ. γάλα
125 γρ. ζάχαρη
60 γρ. κορν φλάουρ
2 αβγά
1 βανίλια
1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
100 γρ. κρέμα γάλακτος
αμύγδαλο φιλέ για το ντεκόρ
Για τη σος σοκολάτας
½ λίτρο γάλα
50 γρ. κακάο
120 γρ. αλεύρι
400 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε πρώτα τη σος σοκολάτας: Βάζουμε σε αντικολλητικό κατσαρολάκι το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα, για 8' περίπου.
Φτιάχνουμε και μια κρέμα ζαχαροπλαστικής: Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά, τη βανίλια και το κορν φλάουρ.
Μόλις ζεσταθεί το γάλα, μεταφέρουμε λίγο στο μίγμα με τα αβγά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μίγμα στο γάλα.
Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε την επιφάνεια με μεμβράνη και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει εντελώς.
Προσθέτουμε στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
Για το στήσιμο, κόβουμε στη μέση (αλλά όχι εντελώς) τα σουδάκια και τα γεμίζουμε με την κρέμα. Εναλλακτικά, τα γεμίζουμε με κορνέ ζαχαροπλαστικής αφού πρώτα τους ανοίξουμε μια τρύπα στο κάτω μέρος.
Τα τοποθετούμε σε βαθύ μπολ και τα περιχύνουμε με τη σος σοκολάτας.
Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ.
Προσοχή! Στήνουμε το γλυκό την τελευταία στιγμή, πριν το σερβίρουμε, για να μη μαλακώσουν τα σουδάκια.