Υλικά
150 γρ. σιτάρι
1 δαφνόφυλλο
ελάχιστο αλάτι
3 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. αλεύρι
1 φλιτζ. νερό από το βρασμένο σιτάρι
1 ξυλάκι κανέλας
τριμμένη κανέλα
σουσάμι καβουρδισμένο
150 γρ. σταφίδες ξανθές
150 γρ. καρύδια
150 γρ. αμύγδαλα
μερικά ξερά βερίκοκα ψιλοκομμένα ή φρέσκο ρόδι
ξύσμα από πορτοκάλι
Εκτέλεση
Αποβραδίς μουλιάζουμε το σιτάρι σε κρύο νερό.
Την επομένη το βράζουμε σε άφθονο νερό μαζί με το δαφνόφυλλο, το κανελόξυλο και το αλάτι, μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά.
Το στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλιτζ. από το νερό του για το γλυκό.
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς ρόδινο χρώμα.
Προσθέτουμε το σταρόζουμο λίγο λίγο, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις, μέχρι να γίνει ένας αραιός χυλός.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το σιτάρι και λίγη τριμμένη κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
Μόλις κρυώσει λίγο, ρίχνουμε τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς, ανακατεύουμε και το μεταφέρουμε σε μπολάκια.
Όταν πήξει καλά, το διακοσμούμε με τα ξερά φρούτα, ξηρούς καρπούς, ρόδι και σουσάμι, επιπλέον κανέλα και προαιρετικά ξύσμα από πορτοκάλι.