X

Η Μπουγάτσα

Η συνταγή για την απόλυτη μπουγάτσα.

Υλικά

4 φύλλα κρούστας

200 γρ. βούτυρο αγελάδος

3 αβγά

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 ποτήρι φρέσκο γάλα

1 βανίλια

κανέλα και άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο. Προσοχή να μην κάψει.

Σε ένα μικρό ταψάκι στρώνουμε τα φύλλα, πατσαβουριαστά, και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε τα φύλλα για 10', μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά με ένα πιρούνι.

Δεν χρειάζεται να λερώσουμε μίξερ. Περιχύνουμε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω στα φύλλα και ψήνουμε για 20', μέχρι να στεροποιηθεί και να ροδίσει.

Χαράζουμε την μπουγάτσα σε μπουκίτσες και την πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και μπόλικη κανέλα.

Να τη φάτε ζεστή, αυστηρά μόλις βγει από τον φούρνο.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.