Υλικά
300 γρ. φύλλο κρούστας
170 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
ψιλοκομμένο και καβουρδισμένο αμύγδαλο για το ντεκόρ
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα φρέσκο
6 κοφτές κ.σ. κορν φλάουρ
½ ποτήρι ζάχαρη
4 κρόκους αβγών
1 βανίλια
2 κοφτές κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
Για το σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
2½ ποτήρια νερό
φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος τη ρηχή λαμαρίνα του φούρνου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C στις αντιστάσεις.
Απλώνουμε το φύλλο, κρύο, από το ψυγείο, στον πάγκο μας.
Κόβουμε λωρίδες 10 εκ. περίπου και τυλίγουμε το κάθε φύλλο ξεχωριστά σε τρίγωνο.
Για να μείνει ανοιχτό το τρίγωνο στο ψήσιμο και να το γεμίσουμε, υπάρχουν ειδικοί μεταλλικοί κώνοι της επαγγελματικής ζαχαροπλαστικής. Εγώ, που δεν έχω, βάζω μέσα σε κάθε τρίγωνο ένα καρύδι ολόκληρο, με το τσόφλι.
Αραδιάζουμε τα τρίγωνα στη λαμαρίνα, τα βουτυρώνουμε καλά και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά.
Όσο ψήνονται, φτιάχνουμε την κρέμα: Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και τη βανίλια και, χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα, δένουμε την κρέμα σε μέτρια φωτιά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και τους κρόκους (χτυπημένους) και ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη την επιφάνεια της κρέμας και την αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε και το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά για 8' από τη στιγμή που θα πάρουν βράση.
Όταν κρυώσουν τα τρίγωνα, τα βυθίζουμε ένα ένα με τρυπητή κουτάλα στο ζεστό σιρόπι για 1' περίπου. Τα αφήνουμε σε σχάρα να στραγγίσουν και να κρυώσουν.
Τα τρίγωνα είναι καλύτερο να τα "στήσουμε" τη στιγμή που θα τα καταναλώσουμε και όχι από πριν.
Τελευταία στιγμή, λοιπόν, με κουταλάκι κουφώνουμε λίγο καλύτερα την τρύπα και τη γεμίζουμε με την κρέμα.
Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και σερβίρουμε.