Υλικά
100 γρ. βούτυρο αγελάδος μαλακό
100 γρ. άχνη
2 αβγά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γλ. μπέκιν πάουντερ
70 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
ολόκληρα αμύγδαλα, με το φλούδι
Για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
φλούδα από λεμόνι
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη γύρω στα 10', μέχρι να γίνει σαν λευκή κρέμα.
Προσθέτουμε τα αβγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Εκτός μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το σιμιγδάλι και με μια σπάτουλα τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε στο ψυγείο για ½ με 1 ώρα να σφίξει, ώστε να πλάσουμε πιο εύκολα τα σεκέρ παρέ.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
Στρώνουμε με χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου. Πλάθουμε με το χέρι μας μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε στο ταψί. Πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας το κέντρο να πλατύνουν λίγο και μπήγουμε από 1 αμύγδαλο στο κέντρο τους.
Ψήνουμε για 40' περίπου, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρώς χρυσαφί χρώμα.
Όσο ψήνονται, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά για 7'-8' από τη στιγμή που θα πάρουν βράση.
Μόλις βγουν τα σεκέρ παρέ από τον φούρνο, καυτά, τα φέρνουμε κοντά το ένα στο άλλο στη μέση του ταψιού και τα περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι: θα σας φανεί πολύ, αλλά θα το απορροφήσουν.