Υλικά
4 κόκκινα μήλα
½ ποτήρι ηλιέλαιο
¾ του ποτηριού ζάχαρη
½ ποτήρι κακάο
1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ ποτήρι γάλα
2 αβγά
1 κ.γλ. μπέικιν
1 βανίλια
1 κ.γλ. κανέλα
άχνη ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια.
Σε μια λεκάνη με τον αβγοδάρτη χτυπάμε το λάδι, τη ζάχαρη, το γάλα και τα αβγά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Προσθέτουμε στο μίγμα το αλεύρι κοσκινίζοντας, μαζί με το κακάο.
Ρίχνουμε το μπέικιν, τη βανίλια και την κανέλα (αν θέλουμε, προσθέτουμε περισσότερα μπαχαρικά: μοσχοκάρυδο, τζίντζερ σε σκόνη, κάρδαμο, κόλιανδρο σε σκόνη) και συνεχίζουμε το χτύπημα με τον αβγοδάρτη, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο αφράτο μίγμα.
Τέλος, προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ.
Στρώνουμε μια φόρμα του κέικ με χαρτί ψησίματος, το οποίο πριν θα βρέξουμε και θα στύψουμε καλά, και μεταφέρουμε εδώ το μίγμα του κέικ. Ψήνουμε για 45'.
Μόλις κρυώσει το κέικ, το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με κανέλα και άχνη ζάχαρη.