Υλικά
250 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζ. ζάχαρη
5 αβγά
χυμό από 1 λεμόνι
ξύσμα από 2 λεμόνια
¾ φλιτζ. λεμονάδα με ανθρακικό
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
1 γεμάτο κ.γκ. μπέικιν πάουντερ
λίγο βούτυρο για τη φόρμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε μια λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν μια κρεμώδη υφή.
Προσθέτουμε τα αβγά και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μίγμα. Ρίχνουμε το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού και τη λεμονάδα και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Ρίχνουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν και χτυπάμε όσο χρειάζεται για να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε μακρόστενη ή στρογγυλή βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 50' περίπου, μέχρι να βγει καθαρό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε για δοκιμή.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε! Όλο το σπίτι θα μοσχοβολήσει λεμόνι.