Υλικά
5 φύλλα χωριάτικα
1 κιλό γάλα
10 αβγά
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
αλάτι
βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου και απλώνουμε ένα φύλλο.
Το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Το ίδιο κάνουμε και με τα υπόλοιπα 3 φύλλα.
Κρατάμε και ένα χωρίς να το ψήσουμε.
Μόλις κρυώσουν τα φύλλα, τα σπάμε με το χέρι μας σε μέτρια κομμάτια.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά με τον αβγοδάρτη, προσθέτουμε το γάλα και αλάτι και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Βουτυρώνουμε ένα μέτριο στρογγυλό ταψί και απλώνουμε στη βάση το άψητο φύλλο, με τις άκρες να προεξέχουν από το ταψί.
Απλώνουμε από πάνω το μίγμα από γάλα και αβγά και ρίχνουμε και τα θρυμματισμένα φύλλα, πιέζοντάς τα με πιρούνι να βυθιστούν στο γάλα.
Στρίβουμε με απαλές κινήσεις το φύλλο που προεξέχει, να σχηματιστεί ένας ωραίος κόθρος.
Περιχύνουμε όλη την επιφάνεια με το λιωμένο βούτυρο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Ψήνουμε την πίτα για 1 ώρα περίπου, μέχρι να στερεοποιηθεί και να ροδίσει η επιφάνεια.