X

Χαλβαδόπιτα, Εύκολη και Γρήγορη

Πώς θα φτιάξεις εύκολη και γρήγορη χαλβαδόπιτα.

Υλικά

• 1 κιλό Μακεδονικό χαλβά κομμένο σε κυβάκια

• 150 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα

• 200 γρ. κουβερτούρα 55%

• 100 γρ. σουσαμέλαιο

• 1/4 κ.γ. κανέλα

• ξύσμα ενός πορτοκαλιού

• σουσάμι ή τρούφα κουβερτούρας

• 1 λαδόκολλα για να τυλίξουμε τον κορμό που θα παγώσει

Εκτέλεση

Βάζουμε τα κυβάκια του χαλβά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα αμύγδαλα, και τα ανακατεύουμε.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το σουσαμέλαιο μαζί με την κανέλα και το ξύσμα.

Ενώνουμε τα δύο μίγματα, τα ανακατεύουμε, και τα αδειάζουμε σε στρογγυλό τσέρκι ή ταψάκι ή πλάθουμε μια φρατζόλα με το μίγμα και την κλείνουμε στη λαδόκολλα σαν μωσαϊκό-κορμό.

Αφήνουμε να παγώσει και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τρούφα σοκολάτας ή με σουσάμι ελαφρά καβουρδισμένο.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.