Υλικά
• 1 κιλό Μακεδονικό χαλβά κομμένο σε κυβάκια
• 150 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
• 200 γρ. κουβερτούρα 55%
• 100 γρ. σουσαμέλαιο
• 1/4 κ.γ. κανέλα
• ξύσμα ενός πορτοκαλιού
• σουσάμι ή τρούφα κουβερτούρας
• 1 λαδόκολλα για να τυλίξουμε τον κορμό που θα παγώσει
Εκτέλεση
Βάζουμε τα κυβάκια του χαλβά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα αμύγδαλα, και τα ανακατεύουμε.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το σουσαμέλαιο μαζί με την κανέλα και το ξύσμα.
Ενώνουμε τα δύο μίγματα, τα ανακατεύουμε, και τα αδειάζουμε σε στρογγυλό τσέρκι ή ταψάκι ή πλάθουμε μια φρατζόλα με το μίγμα και την κλείνουμε στη λαδόκολλα σαν μωσαϊκό-κορμό.
Αφήνουμε να παγώσει και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τρούφα σοκολάτας ή με σουσάμι ελαφρά καβουρδισμένο.