Υλικά
•1/2 κιλό φύλλο κανταίφι
•1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα:
•3 1/2 φλιτζάνια γάλα
•3/4 φλιτζανιού σιμιγδάλι χοντρό
•1 φλιτζάνι ζάχαρη
•2 βανίλιες
Για το σιρόπι:
•3 φλιτζάνια ζάχαρη
•3 φλιτζάνια νερό
•1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνουμε την κρέμα.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνεχώς, μέχρι να αρχίζει να πήζει η κρέμα μας.
Την αποσύρουμε από τη φωτιά, γιατί όσο κρυώνει πήζει περισσότερο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Κατόπιν φτιάχνουμε το σιρόπι βραζοντάς το για 7 λεπτά.
Σε ένα βουτυρώμενο ταψάκι στρώνουμε ανοίγοντας καλά το μισό κανταίφι, απλώνουμε την κρέμα και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταίφι.
Το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσει καλά.
Όταν είναι έτοιμο το περιχύνουμε με το σιρόπι.
Μπορούμε να γαρνίρουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης ή λίγη καρυδόψιχα τριμμένη.