X

Χρυσό Γαλακτομπούρεκο

Η συνταγή για ένα πεντανόστιμο γαλακτομπούρεκο.

Υλικά

• 1 φύλλο κρούστας

• 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

• 1 κουτί εβαπορέ

• 6 κουτιά νερό (από το ζαχαρούχο)

• 1 ποτήρι και

1 κουταλιά σιμιγδάλι ψιλό

• 1 φάκελο κρέμα αραβοσίτου βανίλια

• ξύσμα λεμόνι

• 2 αυγά χτυπημένα

• 2 βανίλιες

• 1 κουταλιά βούτυρο

Για το σιρόπι

• 3 φλιτζάνια ζάχαρη

• 3 φλιτζάνια νερό

• 1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε γάλα, νερό, και όταν ζεσταθούν ρίχνουμε σιμιγδάλι, άνθος αραβοσίτου, και ξύσμα.

Ανακατεύουμε καλά και μόλις πήξουν κατεβάζουμε απ’ τη φωτιά και ρίχνουμε βούτυρο, βανίλιες και αυγά χτυπημένα.

Σε μέτριο ταψί βουτυρωμένο στρώνουμε 5 φύλλα βουτυρωμένα, στη μέση τη γέμιση και τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω βουτυρωμένα κι αυτά.

Φτιάχνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Ψήνουμε το γαλακτομπούρεκο πάνω κάτω στους 180 βαθμούς και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.