Υλικά
• 1 φύλλο κρούστας
• 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
• 1 κουτί εβαπορέ
• 6 κουτιά νερό (από το ζαχαρούχο)
• 1 ποτήρι και
1 κουταλιά σιμιγδάλι ψιλό
• 1 φάκελο κρέμα αραβοσίτου βανίλια
• ξύσμα λεμόνι
• 2 αυγά χτυπημένα
• 2 βανίλιες
• 1 κουταλιά βούτυρο
Για το σιρόπι
• 3 φλιτζάνια ζάχαρη
• 3 φλιτζάνια νερό
• 1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε γάλα, νερό, και όταν ζεσταθούν ρίχνουμε σιμιγδάλι, άνθος αραβοσίτου, και ξύσμα.
Ανακατεύουμε καλά και μόλις πήξουν κατεβάζουμε απ’ τη φωτιά και ρίχνουμε βούτυρο, βανίλιες και αυγά χτυπημένα.
Σε μέτριο ταψί βουτυρωμένο στρώνουμε 5 φύλλα βουτυρωμένα, στη μέση τη γέμιση και τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω βουτυρωμένα κι αυτά.
Φτιάχνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ψήνουμε το γαλακτομπούρεκο πάνω κάτω στους 180 βαθμούς και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.