Υλικά
• 1.500 γρ. ανθότυρο
• 12 αυγά
• 500-600 γρ. ζάχαρη
• 1 πακέτο φύλλο κρούστας
• γάλα φρέσκο
• ξύσμα από ένα πορτοκάλι
• 1 1/2 κουταλάκι μαστίχα τριμμένη
• 1 κουταλάκι κανέλα
• σουσάμι
• ελάχιστο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη ν’ ασπρίσουν και ν’ αφρατέψουν.
Προσθέτουμε την μαστίχα θρυμματισμένη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Θρυμματίζουμε και το ανθότυρο και τα χτυπάμε όλα μαζί καλά στο μίξερ.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα μεγάλο ταψί, στρώνουμε ένα φύλλο κάτω, ρίχνουμε ελάχιστο γάλα να βραχεί το φύλλο και συνεχίζουμε έτσι μέχρι να στρώσουμε 6 από τα δέκα φύλλα μας.
Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα και το στρώνουμε να πάει παντού.
Πασπαλίζουμε με την κανέλα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βρέχοντάς τα με λίγο γάλα.
Στο τελευταίο φύλλο ρίχνουμε ελάχιστο λάδι και το αλείφουμε να πάει παντού, πασπαλίζουμε με σουσάμι, χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.