X

Χασλαμάς

Η συνταγή για χασλαμά.

Υλικά

• 1 κιλό αραβοσιτέλαιο

• 1 φλιτζάνι τριμμένα καρύδια και λίγα αμύγδαλα

• 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ

• αλεύρι «όσο σηκώσει»

• λίγη κανέλα

Για το σιρόπι

• 4-5 ποτήρια νερό

• 1 κιλό ζάχαρη

Εκτέλεση

Διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ σε λίγο χλιαρό νερό και στη συνέχεια το ανακατεύουμε σε μία λεκάνη μαζί με τα καρύδια, το λάδι και την κανέλα.

Ζυμώνουμε το μείγμα προσθέτοντας λίγο λίγο το αλεύρι, μέχρι να μην κολλά στα χέρια.

Τοποθετούμε το μείγμα σε μέτριο ταψί (νούμερο 34), το κόβουμε και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Στη συνέχεια, αφήνουμε το χασλαμά να κρυώσει.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν, μέχρι να δέσει (περίπου επτά λεπτά).

Περιχύνουμε τον κρύο χασλαμά με το ζεστό σιρόπι και τον σερβίρουμε.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.