Υλικά
• 1 κιλό αραβοσιτέλαιο
• 1 φλιτζάνι τριμμένα καρύδια και λίγα αμύγδαλα
• 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
• αλεύρι «όσο σηκώσει»
• λίγη κανέλα
Για το σιρόπι
• 4-5 ποτήρια νερό
• 1 κιλό ζάχαρη
Εκτέλεση
Διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ σε λίγο χλιαρό νερό και στη συνέχεια το ανακατεύουμε σε μία λεκάνη μαζί με τα καρύδια, το λάδι και την κανέλα.
Ζυμώνουμε το μείγμα προσθέτοντας λίγο λίγο το αλεύρι, μέχρι να μην κολλά στα χέρια.
Τοποθετούμε το μείγμα σε μέτριο ταψί (νούμερο 34), το κόβουμε και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Στη συνέχεια, αφήνουμε το χασλαμά να κρυώσει.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν, μέχρι να δέσει (περίπου επτά λεπτά).
Περιχύνουμε τον κρύο χασλαμά με το ζεστό σιρόπι και τον σερβίρουμε.