Υλικά
• 4 φλ. τσ. Αλεύρ
• 1 φλ. τσ. ζάχαρη
• 1 κούπα κακάο σκόνη
• 1 1/2 φλ. τσ. καρύδια
• 1 1/2 φλ. τσ. χλιαρό νερό
• 1 κουταλάκι νες καφέ
• 2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
• 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
• 1 πορτοκάλι το χυμό και ξύσμα
• 1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι:
• 200 γρ μέλι
• 1 1/2 φλ. τσ. νερό
• 1 λεμόνι τη φλούδα
• 1 πορτοκάλι τη φλούδα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε πρώτα όλα τα στερεά υλικά και μετά διαλύουμε στο νερό τον καφέ ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στο μίγμα.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα καρύδια και τέλος το χυμό.
Ανακατεύουμε καλά και κοιτάμε να είναι λίγο ρευστό το μείγμα.
Σε περίπτωση που δεν είναι το αραιώνουμε με λίγο νερό.
Λαδώνουμε και αλεύρωνουμε ένα τετράγωνο ταψί φούρνου.
Αδειάζουμε το μιγμα, πασπαλίζουμε με καρύδια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Μόλις πάρει βράση το αφήνουμε για 8-10 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σιροπιάζουμε το γλυκό όταν είναι και τα 2 ζεστά.