Υλικά
• 180 γρ. Ζάχαρη
• 200 γρ. λάδι
• 2 βανίλιες
• 500 ml χυμό πορτοκαλιού
• 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
• 600 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 μαρμελάδα βατόμουρο ή φράουλα ή βερίκοκο
Εκτέλεση
Χτυπάμε πολύ καλά σε ένα μπολ, τη ζάχαρη με το λάδι.
Προσθέτουμε το χυμό, τις βανίλιες και μετά το αλεύρι και το μπέικιν.
Σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ, βάζουμε το μισό μείγμα του κέικ.
Βάζουμε με ένα κουτάλι τη μισή δόση της μαρμελάδας στο κέντρο του κέικ.
Προσθέτουμε και το άλλο μισό μείγμα του κέικ και από πάνω βάζουμε με το κουτάλι και άλλη μαρμελάδα βατόμουρο.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά σε μέτριο φούρνο.