Υλικά
• 2 φλ. τσ. σιμιγδάλι χονδρό
• 1 φλ. τσ.. σιμιγδάλι ψιλό
• 1 φλ. τσ. ζάχαρη
• 2 φλ. τσ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
• ξύσμα από μισό πορτοκάλι
• 1 κ.γ. σόδα
• 1 βανίλια
• 1/2 κ.γ. μαστίχα (τριμμένη)
• 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
• καβουρδισμένη αμυγδαλόψιχα
Για το σιρόπι:
• 4 φλ. τσ. ζάχαρη
• 3 1/2 φλ. τσ. νερό
• 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά, εκτός από το ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα.
Πρώτα θα λιώσουμε τη σόδα μέσα στο ποτήρι με το χυμό και μετά θα το ρίξουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι αφού το έχουμε πρώτα λαδώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.
Μόλις πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα το γλυκό, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Θέλουμε το σιρόπι να είναι καυτό όταν σιροπιάσουμε το γλυκό.
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού και μόλις αρχίσει και παίρνει βράση, το αφήνουμε να βράσει για 7-8 λεπτά.
Σιροπιάζουμε το γλυκό με το σιρόπι και αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω καβουρδισμένη αμυγδαλόψιχα.