X

Γλυκό µε Ανθότυρο

Η συνταγή για ένα νόστιμο γλυκό με ανθότυρο.

Υλικά

250 γραµµ. άσπρο αλεύρι

2 κουταλιές λάδι

νερό

Για τη γέµιση:

400 γραµµ. ανθότυρο

κανέλα

ξύσµα λεµονιού

300 γραµµ. ξερά σύκα ή χουρµάδες

ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Κάνουμε µια µαλακή ζύµη µε το αλεύρι, το λάδι και το νερό και την αφήνουµε στην άκρη.

Λιώνουµε σε ένα µπολ το ανθότυρο µε ένα πιρούνι και προσθέτουµε την κανέλα, το ξύσµα λεµονιού και τα σύκα σε κοµµάτια.

Ανακατεύουµε καλά.

Χωρίζουµε την ζύµη σε δύο φύλλα.

Βουτυρώνουµε µια φόρµα, βάζουµε το ένα φύλλο, µετά την γέµιση και την σκεπάζουµε µε το άλλο φύλλο.

Την κλείνουµε καλά, την τρυπάµε µε ένα πιρούνι και την ψήνουµε στο φούρνο µέχρι να κοκκινίσει η ζύµη.

Την σερβίρουµε κρύα πασπαλισµένη µε ζάχαρη άχνη.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.