Υλικά
χυµός 6 µεγάλων πορτοκαλιών
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σταφίδες ξανθές
1 κούπα καρύδια κοπανισµένα ή ψιλοκοµµένα
3/4 της κούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. του γλυκού κανέλα (σκόνη)
1 κουτ. του γλυκού γαρύφαλλο (σκόνη)
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
1 κουτ. του γλυκού κοφτό σόδα σκόνη
ξύσµα 2 πορτοκαλιών
1 1/2 φαρινάπ
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισµα
Εκτέλεση
Σε ένα µπολ ρίχνουµε το χυµό των πορτοκαλιών και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουµε µέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Κατόπιν ρίχνουµε το ελαιόλαδο, την κανέλα,το γαρύφαλλο,τα καρύδια και το ξύσµα.
Στη συνέχεια διαλύουµε τη σόδα µέσα στο κονιάκ και προσθέτουµε στα υπόλοιπα υλικά που έχουµε ήδη στο µπολ και ανακατεύουµε.
Τέλος, προσθέτουµε το αλεύρι και τις σταφίδες και ξανά-ανακατεύουµε.
Βάζουµε σε ταψί στο φούρνο και ψήνουµε στους 180 βαθµούς.