Υλικά
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι µαλακό
2 1/2 φλιτζάνια γάλα
2 βανίλιες
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
150 γραµµ. κανταΐφι
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη για το σιρόπι
1/2 φλιτζάνι νερό για το σιρόπι
φλούδα από λεµόνι
3 γαρύφαλλα
1 ξυλάκι κανέλα
2 1/2 φλιτζάνια κρέµα γάλακτος
1 κουταλιά ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζετε σε µία κατσαρόλα τη ζάχαρη και τα αυγά.
Προσθέτετε το αλεύρι και λίγο - λίγο το γάλα.
Τοποθετείτε στη φωτιά την κατσαρόλα και ανακατεύετε µέχρι να πάρει βράση.
Όταν πήξει αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε την βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύετε µέχρι να λιώσει.
Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε το κανταΐφι, ψήνετε στους 180 βαθµούς µέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Εν τω µεταξύ βράζετε σε µία άλλη κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη µε τα µυρωδικά να φτιάξετε το σιρόπι.
Αφαιρείτε τα µυρωδικά και σιροπιάζετε το κανταΐφι.
Στρώνετε την κρέµα από πάνω από το κανταΐφι. Βάζετε το ταψί στο ψυγείο να κρυώσει.
Χτυπάτε την κρέµα γάλακτος µε την ζάχαρη να γίνει σαντιγί.
Απλώνετε την σαντιγί πάνω από την παγωµένη κρέµα και σερβίρετε.