Υλικά
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζ. τσαγιού σιµιγδάλι
5 αυγά
250 γραµµ. καρύδι τριµµένο
200 γραµµ. βιτάµ
2 κουτ. του γλυκού µπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
4 φλιτζ. τσαγιού νερό
1 φλούδα πορτοκάλι
κανέλα ξύλο
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο µίξερ τη ζάχαρη µε τα αυγά. Στη συνέχεια προσθέτουµε το βιτάµ λιωµένο, το σιµιγδάλι, το αλεύρι, το καρύδι και το µπέικιν.
Απλώνουµε το µίγµα σε µέτριο ταψί αφού το βουτυρώσουµε.
Ψήνουµε στους 180 βαθµούς.
Όταν η καρυδόπιτα µισοκρυώσει την περιχύνετε µε το σιρόπι ζεστό.
Σιρόπι: Βράζουµε όλα τα υλικά για 15-20 λεπτά.