Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας 450 γραµµ.
2 γιαούρτια στραγγιστά
5 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
2 βανίλιες
500 ml κρέµα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι άχνη
Για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι νερό
χυµό από µισό λεµόνι και λίγο ξύσµα
Εκτέλεση
Σε ένα ταψί στρώνουµε ένα-ένα τα φύλλα σουρώνοντας προς την άκρη να κάνουν πλισέ και συνεχίζουµε µέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
Στον κάδο του µίξερ βάζουµε τα αυγά µε τη ζάχαρη και χτυπάµε καλά. Μετά ρίχνουµε το λάδι, το γιαούρτι και τις βανίλιες.
Βάζουµε την κρέµα πάνω από τα φύλλα προσέχοντας να πάει παντού.
Ψήνουµε στους 180 βαθµούς για 20-25 λεπτά.
Εν τω µεταξύ βράζουµε το σιρόπι και το ρίχνουµε στο γλυκό µόλις βγει από το φούρνο (πρέπει να είναι και τα δυο καυτά).
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά, χτυπάµε την κρέµα µε την άχνη σε σαντιγί και τη στρώνουµε πάνω στο γλυκό.
Γαρνίρουµε µε κανέλα και αµύγδαλο.