X

Κολοκυθόπιτα Κίτρινη και Αρωµατική

Η συνταγή για κολοκυθόπιτα κίτρινη και αρωµατική.

Υλικά

1/2 κιλό φύλλο κρούστας

2 κιλά ψίχα από κολοκύθα

ξύσµα από δύο πορτοκάλια

1/2 ποτήρι ελαιόλαδο

1/2 κούπα ρύζι

1 1/2 ποτήρι ζάχαρη

2 κουτ. του γλυκού κανέλα

1 κουτ. του γλυκού αλάτι

λίγα µοσχοκάρφια

1/2 κούπα λάδι για ν’ αλείφουµε τα φύλλα

Εκτέλεση

Κόβουμε την κολοκύθα στη µέση, αφαιρούµε τα σπόρια και µ’ ένα κουτάλι της σούπας ξύνουµε τη σάρκα της.

Χρειαζόμαστε δύο κιλά ψίχα. Ανακατεύουμε την κολοκύθα µε τη ζάχαρη, το λάδι, το ρύζι, την κανέλα, το αλάτι και το ξύσµα πορτοκαλιού.

Λαδώνουµε ένα ταψί και στρώνουµε τα µισά φύλλα, τα οποία επίσης λαδώνουµε ένα-ένα.

Προσθέτουµε τη γέµιση και καλύπτουµε κατά τον ίδιο τρόπο τα υπόλοιπα φύλλα.

Ραντίζουµε το τελευταίο φύλλο µε λίγο νερό και χαράζουµε την πίτα µας σε µπακλαβαδωτά κοµµάτια.

Σε κάθε κοµµάτι βάζουµε από ένα µοσχοκάρφι και ψήνουµε στους 200 βαθµούς για 75 λεπτά.

Όταν ροδίσει η κολοκυθόπιτα τη σκεπάζουµε µε αλουµινόχαρτο.

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Περισσότερα από

Γλυκά

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.