Υλικά
250 γραµµ. φύλλο κρούστας
250 γραµµ. φύλλο καταϊφι
250 γραµµ. βούτυρο ή 1-1 1/2 φλιτζ. λάδι
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 φλιτζ. σιµιγδάλι ψιλό
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
4-5 αυγά
3 βανίλιες
Για το σιρόπι:
2 φλιτζάνι. ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι νερό
χυµό λεµόνι
1 βανίλια
Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα µε 2 κουτ. της σούπας βούτυρο.
Χτυπάµε στο µίξερ τα αυγά, το σιµιγδάλι και τη ζάχαρη να γίνει αφράτο µίγµα.
Ρίχνουµε αυτό το µείγµα στο καυτό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς µέχρι να πήξει η κρέµα. Τέλος ρίχνουµε τις βανίλιες.
Βουτυρώνουµε καλά 1-1 τα φύλλα κρούστας στρώνοντάς τα σε λαδωµένο ταψί.
Ρίχνουµε την κρέµα απάνω, γυρίζουµε τα φύλλα προς τα µέσα βουτυρώνοντας τις άκρες τους.
Ανοίγουµε, "ξένουµε" το φύλλο καταϊφιού και το βουτυρώνουµε πολύ καλά και καλύπτουµε την κρέµα.
Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180 βαθµούς για 1 ώρα να ροδίσει καλά.
Στο µεταξύ βράζουµε και το σιρόπι 10 λεπτά, περιχύνουµε το γλυκό ζεστό και καυτό το σιρόπι.
Διακοσµούµε το γαλακτοµπούρεκο µε γλυκό του κουταλιού.