X

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Υλικά

1 φλυτζάνι σπορέλαιο

1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη

1 1/2 φλυτζάνι καρυδόψυχα χοντροκοµµένη

4 φλυτζάνια αλεύρι

1 φλυτζάνι σταφίδες ξανθές

2 φλυτζάνια νερό

1/2 φλυτζάνι κονιάκ

1 κ.γ. κανέλα

1/2 κ.γ. γαρύφαλο

1 κ.γ ξύσµα λεµονιού

3 κ.γ. µπέκιν

1 κ.γ. σόδα

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισµα

Εκτέλεση

Κοσκινίζουµε το αλεύρι και το ανακατεύουµε µε την κανέλα, το γαρύφαλο και το µπέκιν.

Καθαρίζουµε και πλένουµε τις σταφίδες, τις σκουπίζουµε και τις αλευρώνουµε.

Βάζουµε το αλεύρι σε µια λεκάνη ρίχνουµε το λάδι και το τρίβουµε µέχρι να ανακατευτεί καλά.

Κάνουµε µια λακουβίτσα στην µέση και ρίχνουµε τη ζάχαρη, το νερό, τη σόδα λιωµένη µέσα στο κονιάκ, το ξύσµα λεµονιού, τις σταφίδες και τέλος τα καρύδια.

Ανακατεύουµε να ενωθούν όλα καλά, ρίχνουµε το µίγµα σε λαδωµένο ταψί και ψήνουµε σε µέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

Οταν ψηθεί πασπαλίζουµε µε άφθονη άχνη και κανέλα και κόβουµε σε µπακλαβωτά κοµµάτια.

Επίσης...

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

2+1 συνταγές για υπέροχους κουραμπιέδες

Δείτε εδώ τρεις συνταγές που θα κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει.

Περισσότερα από

Γλυκά

3 προτάσεις για νόστιμους μπακλαβάδες

Με φιστίκι, καρύδι ή και ταχίνι, όπως και να τον απολαύσεις ο μπακλαβάς είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά.

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.