Υλικά
250 γρ. φύλλο κανταΐφι
75 γρ. φιστίκι Αιγίνης
100γρ. βούτυρο αγελαδινό
Για το σιρόπι
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 κ.σ. ροδόνερο
Για την κρέμα τυριού και τη γέμιση
400 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσι
600 γρ. τυρί κρέμα
250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
½ φλιτζάνι ζάχαρη & 2 κουταλιές επιπλέον για τα κεράσια
4 κ.σ. Ροδόνερο
Εκτέλεση
Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη για 7' περίπου, μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Ρίχνουμε το ροδόνερο και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC.
Ετοιμάζουμε το κανταΐφι: Κρατάμε λίγο κανταΐφι στην άκρη και αρχίζουμε να αφρατεύουμε το υπόλοιπο ξαίνοντάς το λίγο λίγο.
Λιώνουμε το περισσότερο από το βούτυρο σε τηγανάκι και, αφού κρυώσει λίγο, βουτάμε τα χέρια μας στο λιωμένο βούτυρο, πιάνουμε λίγο λίγο το κανταΐφι και το απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψάκι.
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και το ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 35' περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Στο μεταξύ, πάνω σε μια δεύτερη σχάρα, στρώνουμε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος και απλώνουμε το κανταΐφι που κρατήσαμε στην άκρη, δίνοντάς του το σχήμα και το μέγεθος περίπου του ταψιού στο οποίο ψήνεται το υπόλοιπο κανταΐφι.
Το πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο, το οποίο κόβουμε προηγουμένως σε κυβάκια, και το βάζουμε κι αυτό να ψηθεί πάνω από το άλλο.
Αυτό έχουμε το νου μας να το ξεφουρνίσουμε πιο γρήγορα, γιατί χρειάζεται λιγότερο χρόνο ψήσιμο.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα: Χτυπάμε το τυρί με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μέχρι αφρατέψουν αρχικά και μετά να σφίξει η κρέμα.
Προσθέτουμε το ροδόνερο και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Μεταφέρουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Ξεφουρνίζουμε το ταψάκι με το κανταΐφι και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι κουταλίτσα κουταλίτσα, μόλις βγει καυτό από τον φούρνο.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Μεταφέρουμε προσεκτικά το σιροπιασμένο κρύο κανταΐφι σε πιατέλα.
Στρώνουμε την κρέμα από πάνω, δημιουργώντας ροζέτες. Διακοσμούμε με τα κεράσια, αφού πρώτα τα ανακατέψουμε με 2 κουταλιές ζάχαρη.
Τέλος, σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο κανταΐφι και σερβίρουμε αμέσως.