Follow us

Η LE MONDE κατέκτησε τη 2η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό γαστρονομίας Trophée Mille International 2022

Την ελληνική αποστολή εκπροσώπησαν οι σπουδαστές της Σχολής LE MONDE, Αθανασία Σκιαδά και Χριστόφορος Νάκος.

ΛΕ ΜΟΝΤ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

O Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE για μια ακόμη χρονιά έλαβε μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό γαστρονομίας "Trophée Mille International 2022" κατακτώντας τη 2η θέση. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε για 11η συνεχόμενη χρονιά στη Ρενς (Reims) της Γαλλίας, τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022, με συμμετοχές σχολών από όλον τον κόσμο.

Την ελληνική αποστολή εκπροσώπησαν οι σπουδαστές της Σχολής LE MONDE, Αθανασία Σκιαδά και Χριστόφορος Νάκος, καταφέρνοντας να αναδειχθούν στη δεύτερη θέση. Οι δύο διαγωνιζόμενοι δημιούργησαν ένα αλμυρό και ένα γλυκό πιάτο με τοπικά προϊόντα της περιοχής Grand Est, εντυπωσιάζοντας τόσο με τις γαστρονομικές τους συνθέσεις όσο και με τον επαγγελματισμό τους, την κριτική επιτροπή που αποτελούνταν από μια ομάδα Γάλλων chefs & pastry chefs, βραβευμένων με αστέρια Michelin αλλά και με τον ανώτερο τιμητικό τίτλο MOF (Meilleur Ouvrier de France).

Την προετοιμασία των διαγωνιζόμενων ανέλαβαν οι επικεφαλής των τομέων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής της Σχολής, κύριοι Μάκης Καλόσακας και Χάρης Ψιλόπουλος, καθώς και ο καθηγητής μαγειρικής της Σχολής Γκίκας Ξενάκης.

Σχετικά με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE, είναι απόλυτα εξειδικευμένος στις ξενοδοχειακές, τουριστικές και γαστρονομικές σπουδές και προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικά προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, δια βίου μάθησης καθώς και το πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών που οδηγεί στην απόκτηση Bachelor’s Degree in Hospitality Management. Για παραπάνω από 25 έτη διαμορφώνει άριστα καταρτισμένους επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας.

Είναι πιστοποιημένο μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού από το 2001, του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), της ένωσης EuroCHRIE (European Council of Hotel, Restaurant & Institutional Education) και της WACS (World Association of Chefs’ Societies).

Info

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ LE MONDE - Οι κορυφαίοι των τουριστικών σπουδών Θεσσαλονίκης 45, Μοσχάτο
Τ.: 210 4830500
W.: www.lemonde.edu.gr

Επίσης...

Παγωτό παρμεζάνα, με λευκή τρούφα ή σαμπάνια-τριαντάφυλλο;

Γίνε εσύ ο δημιουργός της επόμενης γεύσης ΚΑΥΑΚ και δοκίμασε τη γεύση που θα δημιουργηθεί για σένα.

Η νόστιμη ανανέωση του Chillbox

Τι είναι τετράγωνο, φούξια και χωράει την απόλυτη ευτυχία;

Περισσότερα από

Νέα, ανανεωμένη συσκευασία για το γάλα με κακάο ΔΩΔΩΝΗ

Το αγαπημένο φρέσκο γάλα ΔΩΔΩΝΗ με κακάο είναι ήδη διαθέσιμο με ανανεωμένο, δυναμικό εικαστικό.

"Ζαχαροπλάθουμε και Μαθαίνουμε Μαζί"

Το πρώτο online Masterclass από τη ΓΙΩΤΗΣ και τον ταλαντούχο Masterchef Σταύρο Βαρθαλίτη.

Το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Ηπειρώτικο Στραγγιστό σε λαχταριστή προσφορά

Για όλο τον Μάιο, οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν το αγαπημένο γιαούρτι σε συσκευασία 2+1 δώρο.

Νέοι κύβοι Knorr: Πλούσια γεύση χωρίς αλάτι

Μία ολόφρεσκη και πρωτοποριακή γευστική πρόταση έρχεται από την Knorr, με τους νέους κύβους χωρίς αλάτι.

Μία σουρεαλιστική ματιά στον κόσμο του παγωτού

H ελληνική εταιρεία παγωτού Kayak μας μεταφέρει στον κόσμο του παγωτού της με ένα σουρεαλιστικό video

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης στη νέα σειρά μαγειρικής από τη ΔΩΔΩΝΗ

Μία παρέα που ολοένα και θα μεγαλώνει και θα επιφυλάσσει εκπλήξεις, διαγωνισμούς και πολλά giveaways.

Vigo Kombucha: Ο "διάσημος" μύκητας που όλοι θέλουν να δοκιμάσουν

Μαύρο και λευκό τσάι με εκχυλίσματα φρούτων, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλυκαντικά, χωρίς συντηρητικά.

CUCUMIS: Φέτος στις γιορτές διάλεξε κάτι διαφορετικό

Μία διαφορετική πρόταση για όλους εκείνους που δεν στέκονται μόνο στα αλκοολούχα ποτά.

Τα προϊόντα Ροδούλα τώρα και στο Σκλαβενίτη

Η Ροδούλα επεκτείνει το δίκτυο διανομής, τοποθετώντας τα προϊόντα της, στα καταστήματα Σκλαβενίτης.