Έφτασε και στην Ελλάδα το ιστορικό ποτό της Ρουμανίας, το Alexandrion, που προέρχεται από μια μυστική συνταγή ανάμειξης παλαιωμένου αποστάγματος οίνου και φυτικών εκχυλισμάτων. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα είδος brandy με ενδιαφέροντα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Μόλις το φέρουμε στην μύτη αμέσως ξεχωρίζουν τα αρώματα από τα αποξηραμένα φρούτα και οι φινετσάτες νότες της λεβάντας και του τριαντάφυλλου. Με ένα ελαφρύ στροβίλισμα απελευθερώνονται επιπλέον οι νύξεις του ξύλου και της βανίλιας. Το στόμα είναι πολύ μαλακό, κομψό με αρώματα καραμέλας, μελιού και ώριμων φρούτων. Η επίγευση έχει καλή διάρκεια και ωραία αίσθηση βανίλιας. Δοκιμάστε το σκέτο, με τόνικ, με ginger beer ή σε ένα γρήγορο Alexandrion Metropolitan. Η συνταγή είναι απλή και μπορεί να σας προσφέρει την κατάλληλη νότα δροσιάς τις επόμενες ζεστές μέρες. Αρκεί να ανακατέψετε 50ml από το ποτό με 20 ml βερμούτ και 10 ml σιρόπι ζάχαρης και να προσθέσετε λίγο πάγο.