Follow us

Έρχεται ο 5ος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου ATHIOOC

Στον Πύργο Πετρέζα στα Σπάτα 11-13 Ιουνίου θα γίνει τελικά η αξιολόγηση των δειγμάτων για τον 5ο Athena International Olive Oil Competition, αφήνοντας την προγραμματισμένη Λέσβο για του χρόνου, λόγω της πανδημίας…

Έρχεται ο 5ος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου ATHIOOC

Ανατροπή στα αρχικά σχέδια της διοργάνωσης να φιλοξενηθεί στη Λέσβο – ένα νησί με σπουδαία ιστορία στην ελαιοκαλλιέργεια, αλλά και σημαντική παραγωγή εξαιρετικών ελαιολάδων – έφερε η πανδημία της CoViD-19, κι έτσι για φέτος ο διεθνής διαγωνισμός ATHIOOC επιστρέφει για άλλη μια χρονιά στην Αθήνα, απ’ όπου και ξεκίνησε το 2016. Ο διαγωνισμός, που ήταν προγραμματισμένος για τις αρχές Απριλίου, τελικά θα διεξαχθεί στις 11, 12 και 13 Ιουνίου στον Πύργο Πετρέζα στα Σπάτα, ενώ τα καλύτερα ελαιόλαδα, που βραβεύονται με Διπλό Χρυσό, Χρυσό, Αργυρό και Χάλκινο βραβείο, αλλά και με 12 ειδικά βραβεία, θα ανακοινωθούν στις 22 Ιουνίου.

Παρ’ όλες τις αντιξοότητες που, μεταξύ άλλων, εμπόδισαν και πολλές συμμετοχές, η διευθύντρια και «ψυχή» της διοργάνωσης, Μαρία Κατσούλη, δηλώνει ικανοποιημένη από τη γενική εικόνα του διαγωνισμού:Τα 430 δείγματα, που τελικά θα εξετασθούν, ξεπερνούν κατά 70 τα περσινά, ενώ φέτος συμμετέχουν για πρώτη φορά και 6 νέες χώρες: Αυστραλία, Κίνα, Βραζιλία, Κύπρος, Λίβανος και Αλγερία. Έτσι, το σύνολο των ξένων χωρών που συμμετέχουν ανέρχεται σε 16.

Εδραιωμένη πλέον ως μια από τις πιο έγκυρες της κατηγορίας της, η διοργάνωση διατηρεί ως φιλοσοφία της την ανάδειξη των ελληνικών «πατρίδων» της ελιάς και του ελαιολάδου, αλλά και της μακραίωνης ιστορίας του ελαιολάδου στη χώρα μας. Μετά την Αθήνα, πόλη που συνδέθηκε από την αρχαιότητα με το σύμβολο της ελιάς, ο διαγωνισμός διεξήχθη στη Μεσσηνία, στους Δελφούς και στο Ναύπλιο, ενώ η διοργάνωση στη Λέσβο μεταφέρεται για την επόμενη χρονιά.

Επίσης...

Αρνί, κατσίκι και κοκορέτσι: 10+1 συνταγές για τις κρεατονοστιμιές του Πάσχα

Δείτε εντός τις εκλεκτές συνταγές που συλλέξαμε για εσάς για ένα πεντανόστιμο Πάσχα.

Πασχαλινά κουλουράκια: Άρωμα παράδοσης και αγάπης

Καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα κορυφώνεται, τα σπίτια γεμίζουν με αρώματα και αναμνήσεις – και τι πιο γλυκιά παράδοση από το να φτιάξουμε πασχαλινά κουλουράκια με τα χέρια μας, όπως κάθε χρόνο τη Μεγάλη Τετάρτη.

Περισσότερα από

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

Τρώμε burger, τηγανιά και γιουβέτσι και στη νηστεία!

Δείτε εντός τις τρεις νηστίσιμες (και vegan) παραλλαγές.

Tα φρέσκα κουκιά της άνοιξης

Με την εποχή τους να φτάνει στην κορύφωσή της, τα κουκιά μας προσφέρουν αμέτρητες δυνατότητες για δημιουργικές και γευστικές συνταγές.

Smash burger στο σπίτι: Νηστίσιμη και κλασική εκδοχή

Το smash burger, είτε σε νηστίσιμη είτε σε κλασική μορφή, αποδεικνύει ότι η γευστική απόλαυση μπορεί να προσαρμοστεί στις διατροφικές ανάγκες της κάθε περιόδου.

Τα όσπρια είναι ο σύμμαχός σου για τη νηστεία

Γίγαντες, φακόρυζο ή φασολάδα; Η επιλογή δική σου!

Μην υποτιμάς το λαχανόρυζο!

Ένας απλός συνδυασμός που παραμένει νόστιμος, ειδικά αν δοκιμάσετε μία από τις συνταγές εντός.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

3 συνταγές για νόστιμο χούμους

Δοκίμασε να φτιάξεις τις τρεις παραλλαγές του υπέροχου ντιπ τις οποίες θα βρεις εντός.