Follow us

Πώς να φτιάξετε το viral Chipotle Burrito στο σπίτι

Με ζουμερό κοτόπουλο, αρωματικό ρύζι, πικάντικα φασόλια και δροσερά συνοδευτικά, μπορείτε να απολαύσετε ένα λαχταριστό γεύμα που θα σας ταξιδέψει στο Μεξικό.

Τα Chipotle Burritos έχουν γίνει viral (κυρίως στο TikTok) και όχι άδικα! Είναι μεγάλα, γευστικά και γεμάτα με φρέσκα υλικά. Αν θέλετε να απολαύσετε την εμπειρία αυτού του λαχταριστού γεύματος στο σπίτι, ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και δημιουργήστε ένα αυθεντικό Chipotle-style burrito.

Υλικά:

Για το κοτόπουλο:

  • 2 στήθη κοτόπουλου

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.γ. κύμινο

  • 1 κ.γ. πάπρικα

  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν

  • Χυμός από 1 λάιμ

  • Αλάτι & πιπέρι

Για το ρύζι:

  • 1 φλιτζάνι μακρύκοκκο ρύζι

  • 2 φλιτζάνια νερό

  • Χυμός από 1 λάιμ

  • 1/4 φλιτζανιού φρέσκο κόλιανδρο (ψιλοκομμένο)

  • 1 κ.σ. βούτυρο

  • Αλάτι

Για τα φασόλια:

  • 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια (στραγγισμένα)

  • 1/2 κ.γ. κύμινο

  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

  • 1/2 κ.γ. πάπρικα

  • Αλάτι & πιπέρι

Άλλα υλικά:

  • 4 μεγάλες τορτίγιες

  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ

  • 1 φλιτζάνι γκουακαμόλε

  • 1 φλιτζάνι σάλσα

  • 1/2 φλιτζάνι ξινή κρέμα

  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαρούλι

Εκτέλεση:

  1. Μαρινάρισμα και ψήσιμο κοτόπουλου: Ανακατέψτε το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο και τον χυμό λάιμ. Αφήστε το να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ψήστε το σε σχαροτήγανο για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Κόψτε το σε λεπτές φέτες.

  2. Ετοιμάστε το ρύζι: Βράστε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες. Όταν είναι έτοιμο, προσθέστε το χυμό λάιμ, τον κόλιανδρο, το βούτυρο και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά.

  3. Ζεστάνετε τα φασόλια: Σε ένα μικρό τηγάνι, σοτάρετε τα φασόλια με τα μπαχαρικά μέχρι να ζεσταθούν καλά.

  4. Συναρμολόγηση: Ζεστάνετε τις τορτίγιες σε ένα τηγάνι για λίγα δευτερόλεπτα. Τοποθετήστε στη μέση λίγο ρύζι, κοτόπουλο, φασόλια, τυρί, γκουακαμόλε, σάλσα, ξινή κρέμα και μαρούλι.

  5. Δίπλωμα burrito: Διπλώστε πρώτα τις πλευρές προς τα μέσα και στη συνέχεια τυλίξτε το από κάτω προς τα πάνω, κρατώντας τα υλικά σφιχτά.

  6. Ψήσιμο (προαιρετικό): Για έξτρα γεύση, ψήστε το burrito σε αντικολλητικό τηγάνι για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σερβίρετε με συνοδευτικά όπως νάτσος, επιπλέον σάλσα ή ακόμα και μια δροσερή μαργαρίτα.

Επίσης...

Φρέσκες ιδέες και ανοιξιάτικες συνταγές

Η ιδανική εποχή για να γεμίσουμε το τραπέζι μας με φρέσκα λαχανικά, ανοιξιάτικα φρούτα και πιάτα που αποπνέουν υγεία και φρεσκάδα.

Συνταγές για μετά το Πάσχα: Ελαφριές και νόστιμες επιλογές για αποτοξίνωση

Μετά το Πάσχα, χρειαζόμαστε πιο ελαφριά φαγητά για να νιώσουμε ξανά καλά.

Περισσότερα από

Πώς να φτιάξεις την αυθεντική Dubai Chocolate στο σπίτι

Το viral γλυκό που όλοι έχουν δει, αλλά κανείς (;) δεν μπορεί να αντισταθεί.

Smash burger στο σπίτι: Νηστίσιμη και κλασική εκδοχή

Το smash burger, είτε σε νηστίσιμη είτε σε κλασική μορφή, αποδεικνύει ότι η γευστική απόλαυση μπορεί να προσαρμοστεί στις διατροφικές ανάγκες της κάθε περιόδου.

3 συνταγές για σούπερ καλαμαράκια

Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.

Tα φρέσκα κουκιά της άνοιξης

Με την εποχή τους να φτάνει στην κορύφωσή της, τα κουκιά μας προσφέρουν αμέτρητες δυνατότητες για δημιουργικές και γευστικές συνταγές.

Ο μπακαλιάρος των σεφ

Ο μπακαλιάρος, αγαπημένος πρωταγωνιστής της ελληνικής κουζίνας, αποκτά νέα διάσταση μέσα από ευφάνταστες συνταγές που παντρεύουν την παράδοση με τη δημιουργικότητα.

Street food συνταγές για κάθε περίσταση

Μια συλλογή από λαχταριστές συνταγές, γεμάτες φρέσκα υλικά και μοναδικούς συνδυασμούς γεύσεων, που θα απογειώσουν το κάθε σας γεύμα.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Μαγειρίτσα: Το αληθινό γιορτινό ξεκίνημα του Πάσχα

Όποια και να διαλέξεις, η μαγειρίτσα είναι πάντα μια γεύση παράδοσης και θαλπωρής.

Τι τρώμε το Πάσχα;

Παραδοσιακό πασχαλινό τραπέζι με όλες τις συνταγές.

Αρνί, κατσίκι και κοκορέτσι: 10+1 συνταγές για τις κρεατονοστιμιές του Πάσχα

Δείτε εντός τις εκλεκτές συνταγές που συλλέξαμε για εσάς για ένα πεντανόστιμο Πάσχα.