Follow us

3 νηστίσιμες παραλλαγές αγαπημένων πιάτων

Ήξερες ότι μπορείς να απολαύσεις στη νηστεία (με ένα μικρό τουίστ) μελιτζάνες παπουτσάκια, σουτζουκάκια και γιουβέτσι;

ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

Ήξερες ότι μπορείς να απολαύσεις στη νηστεία (με ένα μικρό τουίστ) μελιτζάνες παπουτσάκια, σουτζουκάκια και γιουβέτσι; Πάρε ιδέες βλέποντας τις τρεις παρακάτω συνταγές.

Νηστίσιµες Μελιτζάνες Παπουτσάκια

Υλικά

  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά σούπας ψιλοκοµµένο µαϊντανό
  • 1 κουταλιά σούπας ψιλοκοµµένο άνηθο
  • 4 µικρές σφικτές ντοµάτες
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • λίγο φυτικό βούτυρο για το βράσιµο της πατάτας
  • 2-3 κουταλιές σούπας φυτική µαργαρίνη
  • µία χούφτα χοντροκοµµένα ξεφλουδισµένα αµύγδαλα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 8 µελιτζάνες φλάσκες (στρογγυλές)
  • 3 βρασµένες πατάτες (για το πουρέ)
  • 1 κουτί πολτό ντοµάτας µε βασιλικό και ρίγανη
  • 2 µεγάλα ξερά κρεµµύδια

Εκτέλεση

  1. Σε µια κατσαρόλα ρίχνουµε τις καθαρίσµένες πατάτες και τις βράζουµε µε φυτική µαργαρίνη και νερό.
  2. Όταν µαλακώσουν οι πατάτες, τις πατάµε µε ένα πιρούνι για να γίνει ο πουρές.
  3. Στη συνέχεια ψήνουµε τις µελιτζάνες στο φούρνο στους 200 βαθµούς για 10 λεπτά µέχρι να µαλακώσουν.
  4. Ανοίγουµε τις µελιτζάνες, πατάµε το εσωτερικό τους και τις βάζουµε σε ένα ταψί. Ψιλοκόβουµε το κρεµµύδι και το σοτάρουµε σε ελαιόλαδο.
  5. Μετά προσθέτουµε το πολτό ντοµάτας, λίγο αλάτι, πιπέρι, µαϊντανό, άνηθο και αφήνουµε να βράσει η σάλτσα για 5 λεπτά. Αποσύρουµε από τη φωτιά.
  6. Τοποθετούµε στο πάτο της κάθε µελιτζάνας από µία κουταλιά σάλτσα.
  7. Από πάνω τοποθετούµε µια-δύο φέτες ντοµάτα και µετά πουρέ πατάτας.
  8. Προσθέτουµε λίγο ζεστό νερό στο ταψί, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και περιχύνουµε τις µελιτζάνες µε το λιωµένο βούτυρο.
  9. Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180 βαθµούς µέχρι να ροδοκοκκινίσει ο πουρές για 20-30 λεπτά.
  10. Όταν ψηθούν οι µελιτζάνες και τις βγάλουµε από το φούρνο, βάζουµε πάνω στο πουρέ λίγα αµύγδαλα χοντροκοµµένα και τις ξαναβάζουµε για λίγο στο φούρνο.

Νηστίσιµα Πατατοσουτζουκάκια

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο
  • 1 τέταρτο φλιτζανιού τσαγιού κορν φλάουρ
  • 1 τέταρτο φλιτζανιού τσαγιού αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας µαϊντανό
  • 1/2 κιλό πατάτες βρασµένες
  • 200 γραµµάρια καρότα βρασµένα
  • 1/2 κούπα αρακά βρασµένο ελαφρώς
  • 3-4 µέτρια κολοκυθάκια βρασµένα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσµο

Εκτέλεση

  1. Σε µια κατσαρόλα µε αρκετό νερό βράζουµε τις πατάτες για 15 λεπτά, στην ίδια κατσαρόλα συνεχίζουµε µε τα λαχανικά και τα βράζουµε για 7 λεπτά, ίσα- ίσα να µαλακώσουν.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουµε τα βρασµένα λαχανικά στο µπλέντερ και τα χτυπάµε για πολύ λίγο ίσα ίσα να θρυµµατιστούν.
  3. Σε ένα µπολ ρίχνουµε τα βρασµένα λαχανικά, τις πατάτες, το αλεύρι, κορν φλάουρ, άνηθο, µαϊντανό, δυόσµο, αλάτι, πιπέρι, και πλάθουµε σουτζουκάκια.
  4. Τα τηγανίζουµε σε µπόλικο λάδι, από τις δυο µεριές για 5 λεπτά µέχρι να χρυσίσουν.
  5. Σερβίρουµε µε ρύζι µε σταφίδες και κουκουνάρι.

Νηστίσιμο Γιουβέτσι

Υλικά

  • 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 2 κούπες ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους ή ένα κονκασέ
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κύβους λαχανικών
  • 3/4-1 κούπα ελαιόλαδο
  • λίγο δυόσμο ξερό
  • λίγο μπαχάρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ταψί βάζουμε 2 1/2 κούπες νερό και όλα τα υλικά μας εκτός από το κριθαράκι.
  2. Αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει στο φούρνο για μισή ώρα περίπου και τότε προσθέτουμε το κριθαράκι και μαγειρεύουμε για περίπου 1/2 ώρα μέχρι να γίνει.
  3. Το νηστίσιμο γιουβέτσι μας είναι έτοιμο.

* Γλυκά που ταιριάζουν στη νηστεία

Επίσης...

Το απόλυτο τηγανητό κοτόπουλο

Τραγανό εξωτερικά, ζουμερό εσωτερικά. Δείτε πώς θα το πετύχετε.

Μάτσα: Το πράσινο ελιξίριο υγείας

Το εκλεκτό πράσινο τσάι της Ιαπωνίας έχει κατακτήσει τον κόσμο τόσο για την ξεχωριστή του γεύση όσο και για τα εντυπωσιακά οφέλη του στην υγεία.

Περισσότερα από

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Ψάχνεις εύκολο και δροσιστικό γλυκό; Φτιάξε πανακότα!

Το γνωστό ιταλικό κρεμώδες γλύκισμα είναι ό,τι πρέπει για ένα ανάλαφρο επιδόρπιο κι εμείς σου δίνουμε τρεις ιδέες για να το φτιάξεις.

Ποιος δεν αγαπάει την τυρόπιτα;

Η πιο εύκολη κι αγαπημένη πίτα σε τρεις παραλλαγές (μία από αυτές είναι σούπερ απλή και γίνεται στο τηγάνι!).

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Παραδοσιακές συνταγές για την Πρωτομαγιά: Γεύσεις που συνοδεύουν τη γιορτή της φύσης

Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στην Ελλάδα, το φαγητό της Πρωτομαγιάς συνδέεται με τη φύση, την αναγέννηση και τη χαρά της ζωής.

Είπε κανείς tacos;

Κανένα Taco Bell· τα καλύτερα tacos φτιάχνονται στην κουζίνα σου αρκεί να ακολουθήσεις τις συνταγές μας.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

Πρωτεϊνικά πρωινά για ενέργεια και δύναμη από την αρχή της ημέρας

Οι παρακάτω συνταγές συνδυάζουν υγιεινές τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, που θα σε κρατήσουν χορτάτο και γεμάτο δύναμη μέχρι το επόμενο γεύμα.

Φρέσκια απόλαυση της άνοιξης: Σαλάτα με σπαράγγια, φράουλες και φέτα

Αυτή η ανοιξιάτικη σαλάτα είναι γεμάτη γεύσεις και θρεπτικά συστατικά, ιδανική για τις ζεστές μέρες της άνοιξης.

Τα μαυρομάτικα φασόλια είναι τοπ -κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν

Δοκίμασέ τα με φρέσκα χόρτα, κρεμμυδάκι-μάραθο ή και με τόνο.