Το ξεχωριστό αυτό ούζο παράγεται σε περιορισμένη ποσότητα αποκλειστικά από γλυκάνισο βιολογικής καλλιέργειας, που φυτρώνει στα παραθαλάσσια κτήματα του Χαράλαμπου Ματαρέλλη στο Λισβόρι της Λέσβου και είναι πιστοποιημένο από τη ΔΗΩ. Η παραγωγή του απαιτεί μια ολόκληρη ιεροτελεστία. Η διαδικασία γίνεται με το χέρι και κρατά έξι ολόκληρους μήνες. Μετά τη συγκομιδή, κάθε σακί με γλυκάνισο βυθίζεται στη θάλασσα για να αλατιστεί με φυσικό τρόπο, και έτσι προστίθεται αρκετά λιγότερο αλάτι στο τελικό προϊόν. Η διαδικασία της απόσταξης ακολουθεί τον παραδοσιακό τρόπο των γονιών του Χαράλαμπου Ματαρέλλη, με κάθε μία από τις δύο αποστάξεις να διαρκεί έντεκα ολόκληρες ώρες και οι χάλκινοι άμβυκες τοποθετούνται επάνω σε φωτιά από ξύλο ελιάς. Αυτή η αργή απόσταξη εξασφαλίζει και πιο «απαλό» αποτέλεσμα.
Οινοποιία – ποτοποιία Χ. Ματαρέλλης & Σία Ο.Ε., Λισβόρι Λέσβου, τηλ. 22520 33219.