Βρεθήκαμε εκεί από το πρωί σε όλες τις δοκιμασίες και πραγματικά ήταν μια μοναδική εμπειρία, που σε κρατούσε σε εγρήγορση και αγωνία από την αρχή μέχρι το τέλος. Όλες οι παρουσιάσεις είχαν κοινό το υψηλό επίπεδο και την δημιουργικότητα. Στο πρώτο challenge το Speed and Ballance, οι bartenders κλήθηκαν να ετοιμάσουν 6 κλασικά cocktails, με κάποιο twist, μόλις σε οκτώ λεπτά. Κάτι εξωπραγματικό, που το έβγαλαν όμως εις πέρας με εντυπωσιακές, γρήγορες και καλά εκτελεσμένες συνταγές. Ακολούθησε η νόστιμη και απαιτητική δοκιμασία Sips and Bites. Σε αυτή την περίπτωση οι mixologists κλήθηκαν να δημιουργήσουν δυο cocktails, τα οποία θα έπρεπε να κάνουν ιδανικό ντουέτο με δυο αντίστοιχα πιάτα της επιλογής τους, μέσα από ένα μενού που ήδη γνώριζαν και ένα άλλο, που τους παρουσιάστηκε εκείνη τη στιγμή. Πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία, που ξεδίπλωσε τη φαντασία, τη δημιουργικότητα αλλά και τη γνώση των διαγωνιζόμενων γύρω από το food pairing και την ισορροπία που αποτελεί βασική σημερινή τάση.
Μετά από τις δυο αυτές βασικές διαδικασίες, που αναδεικνύουν τις πτυχές του καλύτερου bartender, εκείνου δηλαδή που συνδυάζει την ταχύτητα, το matching, την πρωτοτυπία και την επικοινωνία, το λόγο ή καλύτερα την αξιολόγηση, ανέλαβαν τρία από τα σπουδαιότερα ονόματα στον παγκόσμιο χώρο του ποτού, ο Spike Marchant, Global Βrand Ambassador του World Class, ο Charles Joly, παγκόσμιος νικητής του World Class για το 2014 και ο Marian Beke, αναγνωρισμένος bartender παγκοσμίως, με αρκετά επιτυχημένα projects στο πλούσιο βιογραφικό του, όπως το Nightjar στο Λονδίνο, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα bars του κόσμου. Η δουλειά τους ήταν πολύ δύσκολη γιατί οι εμφανίσεις όλων ήταν σε πολύ upper επίπεδο.
Τελικά, εκείνοι που πέρασαν στην τελευταία φάση ήταν: η Δήμητρα Αντωνακοπούλου (360 Cocktail bar, Αθήνα), ο Νίκος Αρσλάνογλου (Shark bar, Θεσσαλονίκη), ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος (Theory bar, Αθήνα) και ο Νίκος Μπάκουλης (The Clumsies bar, Αθήνα).
Καθώς εκείνοι προετοιμάζονταν για την final διαδικασία, η ατμόσφαιρα στο Ark είχε γίνει μαγική, με πολύ retro-chic διάθεση. Πλήθος κόσμου που είχε αγωνία για τα αποτελέσματα, απολάμβανε tasty cocktails στο κήπο και παρακολουθούσε μια καλοσυντονισμένη παρουσίαση από την Λυδία Παπαιωάννου.
Ο συντονισμός όλων έγινε στο The Time Traveler. Οι bartenders είχαν μια ιδιαίτερη πρωτότυπη πρόκληση να προβλέψουν μελλοντικές τάσεις, να χρησιμοποιήσουν την φαντασία τους, να διαχειριστούν τεχνικές μαγειρικής, τεχνολογία και φουτουριστικά σκεύη και να ετοιμάσουν τη δική τους εκδοχή για το martini του μέλλοντος με βάση το premium gin Tanqueray No.Ten.
To "Spiral Martini" του Μανώλη Λυκιαρδόπουλου, από το Theory, που μας ταξίδεψε από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι το φουτουριστικό μέλλον, κέρδισε την αναμέτρηση των τεσσάρων, συγκέντρωσε την μεγαλύτερη βαθμολογία από τους κριτές και του έδωσε το εισιτήριο για τον παγκόσμιο τελικό στο Cape Town, για να διεκδικήσει το τίτλο του World Class Bartender of the Year 2015.
Μπορείτε να παρακολουθείτε τις προσπάθειες του Μανώλη στον παγκόσμιο τελικό, καθώς και όλες τις εξελίξεις για την ανάδειξη του κορυφαίου bartender στον κόσμο για το 2015, μέσα από τη σελίδα του World Class Greece στο Facebook: www.facebook.com/worldclassgreece αλλά και από τo hashtag #worldclassgreece. Σίγουρα και εμείς θα είμαστε συντονισμένοι για να σας ενημερώσουμε για όλες τις εξελίξεις.