Για να πάρετε και εσείς την ίδια μυρωδιά, που πέρα από γιορτινή είναι και άκρως ανοιξιάτικη, σας δίνουμε αναλυτικά τις συνταγές. Cheers!
Τα cocktails της μεγάλης βραδιάς
Μετά την απονομή, η βραδιά των πρώτων Αθηνόραμα Bar Awards ανέβασε στροφές στα μπαρίστικα spot, που είχαν δημιουργηθεί από την Absolut, το Perrier και τη Nespresso. Σε κάθε ένα σερβιρίστηκαν πρωτότυπα cocktails με βάση την Absolut. Τα δοκιμάσαμε όλα και φλερτάραμε με την απόλαυση.
Στη περίπτωση των cocktails της Absolut, οι συνταγές έφεραν τη δυνατή υπογραφή του team της Candelaria, ενός από τα δημοφιλέστερα μπαρ του κόσμου ( δωδέκατο στα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου). Η έμπειρη ομάδα ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο το ελληνικό στοιχείο, χρησιμοποιώντας ευρηματικά υλικά όπως η κάππαρη, το θυμάρι, το ελαιόλαδο, το κίτρο και λευκό ελληνικό κρασί. Το Perrier μας δρόσισε με εντυπωσιακά μιξαρίσματα, που είχαν αρώματα φράουλας, μήλου και εσπεριδοειδών, με την επιμέλεια του Θοδωρή Πύριλλου και της Barflies. Η Nespresso μας πρόσφερε το καλύτερο κλείσιμο, ένα digestive φουλ taste εμπνευσμένο από τον Σπύρο Κερκύρα και την Barsolutions.
Συνταγές Candelaria
- Dolce Vita
Υλικά
6 cl Absolut βότκα, εκχύλιση με ελαιόλαδο (3 μέρη Vodka:1 μέρος ελαιόλαδο),
1 cl ξηρό βερμούτ
0,5 cl Cocchi Americano,
2 δόσεις αλατισμένο νερό με θυμάρι
Έλαια λεμονιού
Κάπαρη
Εκτέλεση: τοποθετούμε όλα τα υλικά στο mixing glass ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια σερβίρουμε σε ποτήρι τύπου martini με γαρνιτούρα κάππαρη.
- Live by the Sun
Υλικά
5 cl Absolut βότκα εκχύλιση με genmaicha τσάι
2cl σιρόπι κίτρου
2cl φρέσκο χυμό λεμόνι
0,5cl κίτρινη Chartreuse
Γρεναδίνη
Εκτέλεση: τοποθετούμε όλα τα υλικά στο mixing glass εκτός από τη γρεναδίνη και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε ποτήρι τύπου highball με τριμμένο πάγο και προσθέτουμε τη γρεναδίνη.
- Single Ladies
Υλικά
5 cl Absolut βότκα
3 cl σιρόπι Muscadet (3 μέρη κρασί :1 μέρος ζάχαρη)
1,5 cl φρέσκο χυμό λεμόνι
2 δόσεις Maraschino
2 δόσεις Absinthe
2 δόσεις Peychaud's Bitters
Απογεμίζουμε με Ginger Beer
Εκτέλεση: τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από την ginger beer στο shaker και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε σε ποτήρι τύπου Highball, απογεμίζουμε με την ginger beer και γαρνίρουμε με μια φλούδα πορτοκαλιού.
Κοκτέιλς της Perrier
- Dizzy Delhi
Υλικά
40ml Absolut βότκα
20ml σιρόπι Amaro *
15ml φρέσκο χυμό λάιμ
Απογεμίζουμε με Perrier
Εκτέλεση: ανακατεύουμε σε ένα mixing glass καλά τα υλικά, εκτός από το Perrier. Στη συνέχεια, σερβίρουμε σε ποτήρι τύπου Collins με πάγο και απογεμίζουμε με το Perrier. Για γαρνιτούρα χρησιμοποιούμε μια ροδέλα λεμονιού.
*Σπιτικό σιρόπι amaro: σιρόπι κανέλας ενισχυμένο με ιταλικό βερμούτ
- Spring cooler
Υλικά
50 ml cordial
150 ml Perrier
Bitters φράουλας
Για το cordial : φτιάχνουμε ελαιοσάκχαρα φράουλας( 5 κιλά φράουλες με 8 κιλά ζάχαρη), με 1 λίτρο aperol και 8 λίτρα φρέσκο χυμό λεμονιού και yuzu ( 7800 ml/ 200ml)
Εκτέλεση: σε ένα ποτήρι του κρασιού με πάγο, προσθέτουμε όλα τα υλικά και γαρνίρουμε με ροδέλα αγγουριού.
- New Orleans Lemonade
Υλικά
Ginger cordial with a hint of Apple vinegar, Perrier
30 ml cordial
20 ml φρέσκο χυμό λάιμ
150 ml Perrier
Για το cordial: φτιάχνουμε σιρόπι με τζίντζερ ( 1 κιλό ζάχαρη καστανή, 0.5 τζίντζερ και 500 ml νερό σε κατσαρόλα με μέτρια φωτιά για 10 λεπτά), αφού κρυώσει προσθέτουμε 250 ml μηλόξυδο.
Εκτέλεση: σε ένα βαζάκι μαρμελάδας προσθέτουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε, προσθέτουμε πάγο και στη συνέχεια απογεμίζουμε με το Perrier και γαρνίρουμε με σφήνα λάιμ.
Κοκτέιλ της Nespresso
- Decaf Espresstini
Υλικά
25ml Espresso Decaffeinato
30ml Absolut
10ml λικέρ μαστίχας
10ml Kahlua
3gr Stevia
Εκτέλεση: προετοιμάζετε ένα espresso decaffeinato, στην προτεινόμενη δοσολογία 25ml. Ρίχνετε στο shaker τη βότκα με τη μαστίχα και το Kahlua και στη συνέχεια προσθέτετε και τον καφέ. Χτυπάτε πολύ καλά και σερβίρετε σε παγωμένο ποτήρι τύπου martini, με γαρνιτούρα τρεις κόκκους καφέ.