Follow us

Ξεφυλλίζοντας το στυλ του Campari

Αναζήτησε τον απόλυτο οδηγό για το στυλ και τις αμέτρητες πλευρές του στις σελίδες του Campari Red Book of Style.

Ξεφυλλίζοντας το στυλ του Campari

Το στυλ βρίσκεται παντού στη ζωή μας, σε όλες τις στιγμές που ζούμε. Είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους, τα αντικείμενα και τις συνήθειες να ξεχωρίζουν. Το στυλ το αναγνωρίζεις και το συλλαμβάνεις με όλες τις αισθήσεις σου. Το αντιλαμβάνεσαι μέσα από τα σύμβολά του. Ένα απ’ αυτά τα σύμβολα είναι το Campari, το οποίο έχει γίνει συνώνυμο του παθιασμένου ιταλικού στυλ. Είναι το spirit με την πιπεράτη, γλυκόπικρη γεύση και το κατακόκκινο χρώμα, που αποτελεί το απαραίτητο συστατικό για cocktails με σαγηνευτική και μοναδική γεύση. Γι’ αυτό και το Campari ως πρεσβευτής αναμφισβήτητου στυλ, έχει δημιουργήσει τον απόλυτο οδηγό για το στυλ, την αυθεντική του υπόσταση και τις αμέτρητες πλευρές του. Το Campari Red Book of Style είναι μία interactive πλατφόρμα που εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα κεφάλαια.

Το πρώτο κεφάλαιο του Campari Red Book of Style είναι αφιερωμένο στη μόδα, σε αυτή την αντανάκλαση της στιγμής που ζούμε. Τη μόδα την ακολουθείς, τη δημιουργείς, αλλά πάνω απ’ όλα τη ζεις. Στις σελίδες αυτού του κεφαλαίου, ο σχεδιαστής Δημήτρης Πέτρου κάνει την απελευθερωτική δήλωση ότι «η μόδα δεν είναι εδώ για να βάζει μόνο κανόνες, αλλά για να εμπνέει». Και η fashion blogger Κλειώ Στασινού μας δίνει τη δική της συμβουλή: «Το στυλ είναι τρόπος ζωής. Πρέπει να σου βγαίνει αβίαστα και όχι να το προσπαθείς. Υπάρχει σε όλες τις μικρές καθημερινές στιγμές και λεπτομέρειες στη ζωή ενός ανθρώπου, που στο σύνολο τους, σε κάνουν μοναδικό. Σε κάνουν να είσαι εσύ.» Ακολούθησε τις συμβουλές αυτών ειδικών στο στυλ, διάβασε σε αυτό το κεφάλαιο για το vintage, τα αξεσουάρ, τα fashion trends ή για την πρωτεύουσα της μόδας και του στυλ, το Μιλάνο, και αναζήτησε το δικό σου στυλ.

Ο σχεδιαστής Δημήτρης Πέτρου μιλάει για τη δική του προσέγγιση στη μόδα και το στυλ:



Το δεύτερο κεφάλαιο του Campari Red Book of Style είναι αφιερωμένο στο cocktail culture. Μέσα από δώδεκα cocktails και ιστορίες που αφηγούνται οι bartenders που τα δημιούργησαν ανακαλύπτουμε ότι οι εποχές που ο bartender ήταν ένας απλός παρασκευαστής ποτών, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Σήμερα τα cocktail bars αποτελούν ιερούς ναούς μυσταγωγίας και στυλ, όπου ταπεινά ή και όχι υλικά μετατρέπονται σε ραφιναρισμένα cocktails και οι εκρήξεις γεύσεων και αρωμάτων διαδέχονται η μία την άλλη στον ουρανίσκο σας. Οι bartenders έχουν αλλάξει ρόλο και θέση, υιοθετώντας και οι ίδιοι μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στα ποτά, στα υλικά και στα cocktails που αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν και να σερβίρουν. Οι σύγχρονοι bartenders μεταμορφώνονται, λοιπόν, σε story tellers, σε τροβαδούρους, σε ανθρώπους που επωμίζονται το κατά τα άλλα γλυκό βάρος του ευαγγελισμού των ιστοριών που κρύβονται πίσω από ποτά, cocktails, bars και αποστάγματα. Και το κάνουν απόλυτα φυσικά, σαν να είχαν γεννηθεί με αυτό το ταλέντο.

Ξεκινάμε να διαβάζουμε την ιστορία πίσω από το cocktail The Spirit of Rock του Γιάννη Σαμαρά, ambassador του Campari: «Ένα βράδυ καλοκαιριού ήμουν στο σπίτι μόνος. Δεν είχα προγραμματίσει τίποτε το ιδιαίτερο, έτσι αποφάσισα να οργανώσω μια βραδιά απόλυτης χαλάρωσης: ετοιμάζω το αγαπημένο μου πιάτο, μια πίτα με βάση της το ρεβίθι, συνταγή που πάντα μου ξυπνάει αναμνήσεις από το παρελθόν. Ετοιμάζομαι να τη φάω στον καναπέ, βλέποντας μια ταινία. Ενώ το φαγητό μου σιγοψήνεται στο φούρνο, ανοίγω το παράθυρο για να μπει το θαλασσινό αεράκι. Τη στιγμή εκείνη νιώθω τον άνεμο να μου φέρνει μια μουσική που τραβά την προσοχή μου: ήταν μια μπαλάντα rock’n’roll, γλυκιά και σαγηνευτική, την τραγουδούσαν δύο φωνές που συνδυάζονταν άψογα όπως το Campari και το Gin. Είμαι λάτρης της μουσικής και απορώ που δεν αναγνωρίζω ούτε τους μουσικούς, μα τι να κάνουμε...»

Ο bartender Γιάννης Σαμαράς, ένας από τους πρωταγωνιστές του ελληνικού cocktail culture, αφηγείται τη μοναδική ιστορία για τη δημιουργία του cocktail The Spirit of Rock. Αφέσου στην ατμόσφαιρα του ελληνικού καλοκαιριού και ταξίδεψε σε έναν μαγικό κόσμο:



Τη δική του ιστορία για το cocktail culture και το Campari, αφηγείται αποκλειστικά στο Campari Red Book of Style ο βραβευμένος ηθοποιός Clive Owen, πρωταγωνιστής της νέας ταινίας του Campari, «Killer in Red», την οποία έχει σκηνοθετήσει ο άφταστος Ιταλός στυλίστας Paolo Sorrentino.



Το Campari Red Book of Style είναι μία πλατφόρμα in progress που θα συνεχίσει να μας μυεί μέσα από νέα κεφάλαια στο στυλ. Ξεφύλλισέ το αλλά και μοιράσου στο Instagram το Campari cocktail σου χρησιμοποιώντας το hashtag #campariredbookofstyle για να διεκδικήσεις ένα συλλεκτικό Campari Red Diaries Calendar Book. Το ίδιο θα έκανε αν ζούσε στην εποχή μας ο κόμης Camillo Negroni, που δημιούργησε το κλασικό και εμβληματικό Campari cocktail, το Negroni!

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.