Υλικά
Χοιρινό κρέας (κατά προτίμηση από μεσογούρουνο) με το δέρμα του
Αλάτι
Εκτέλεση
Αλατίζουμε καλά το κρέας από το προηγούμενο βράδυ και το βάζουμε στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα ανάβουμε τον ξυλόφουρνο. Όταν είναι έτοιμος αφαιρούμε τα κάρβουνα, τοποθετούμε το κρέας σε ταψί και το φουρνίζουμε.
Κλείνουμε καλά το καπάκι του ξυλόφουρνου βάζοντας γύρω από αυτό λάσπη (συνήθως από ασπρόχωμα).
Μετά από μία ώρα περίπου ανοίγουμε τον φούρνο και γυρίζουμε το κρέας από την άλλη πλευρά, αφού πρώτα αφαιρέσουμε τα υγρά που έχει βγάλει.
Αναβουμε πάλι τον φούρνο και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να ροδίσει καλά το κρέας.