Υλικά
Υλικά (για 3 κομμάτια)
3 κομμάτια ξιφία
1 φλιτζ. ρύζι καρολίνα ή παρμπόιλντ
2 φλιτζ. νερό
1 φλιτζ. φρέσκα μυρωδικά, ψιλοκομμένα (άνηθο, δυόσμος, θυμάρι)
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1/4 φλιτζ. κόκκινη πιπεριά σε μπαστουνάκια
1/4 φλιτζ. ελιές μαύρες
1/4 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. κάππαρη
2 αντσούγιες ψιλοκομμένες
2 κ.σ. καρύδι ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζ. κατσικίσια φέτα
1/6 φλιτζ. ξίδι
1/4 φλιτζ. λεμόνι
1/4 κ.σ. σαφράν
Αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
Βάζουμε τον ξιφία με το λεμόνι, το σαφράν, αρκετό πιπέρι και λίγο αλάτι, και τον αφήνουμε να μαριναριστεί.
Βράζουμε το ρύζι στο νερό και μόλις το νερό απορροφηθεί, αφήνουμε το ρύζι να κρυώσει Αναμιγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον ξιφία και τα αφήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να αναμιχθούν όλες οι διαφορετικές γεύσεις.
Σχηματοποιούμε το ρύζι, και προσθέτουμε από πάνω ένα κομμάτι από τον ξιφία.