Υλικά
Υλικά (για 3 κομμάτια)
3 κομμάτια τόνος
1 φλιτζ. ρύζι μπασμάτι
2 φλιτζ. νερό
1 κ.σ. βούτυρο
Για το κάρι με το κουνουπίδι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ξύδι
2 κ.σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζ λευκό κρασί
2 κ.σ, κάρι
2 κ.σ. μπαχάρι
2 φλιτζ. νερό
1 φλιτζ. κουνουπίδι ψιλοκομμένο
Παρασκευή
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το τζίντζερ, και μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε το κάρι και το μπαχάρι Μόλις τσιγαριστούν λίγο, προσθέτουμε το ξίδι και το κρασί.
Μόλις εξατμιστούν, προσθέτουμε το νερό, αλάτι και πιπέρι, και τα αφήνουμε να βράσουν.
Όταν το νερό εξατμιστεί και η σάλτσα πήξει, προσθέτουμε το κουνουπίδι μόνο για λίγα λεπτά.
Βάζουμε το ρύζι να βράσει.
Κατόπιν το αναμιγνύουμε με το κουνουπίδι.
Σχηματίζουμε τα «βομβίδια» του ρυζιού και από πάνω βάζουμε το ωμό ψάρι.