X

Ριζότο χταποδιού

Γεύσεις-ευλόγησον για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα. Νηστεία που στυλώνει την ψυχή και Ανάσταση με ψάρι! Φάγετε, πίετε και αγαλλιάστε...

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

1 χταπόδι (1/2 κιλό)

250 γρ. ιταλικό ρύζι αρμπόριο (ή καρολίνα)

1/2 λίτρο κρασί

150 ml ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 δαφνόφυλλα

Μπαχάρι

Πιπέρι

Παρασκευή

Ξεχωρίζουμε τα πλοκάμια ένα προς ένα και κόβουμε την κουκούλα του χταποδιού.

Σε γάστρα ή ταψάκι τοποθετούμε το χταπόδι, το κρασί, τα δαφνόφυλλα και το λάδι.

Σκεπάζουμε και ψήνουμε στο φούρνο σε 180°C για μιάμιση ώρα.

Στραγγίζουμε τους ζωμούς από το χταπόδι.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προψήνουμε για 18-20 λεπτά, προσθέτοντας κάθε τόσο τους ζωμούς, ώστε να μαγειρευτεί και να μελώσει το ρύζι.

Αν οι ζωμοί δεν είναι αρκετά αλμυροί, προσθέτουμε λίγο αλάτι.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.