Υλικά
Υλικά (για περίπου 50 ρολά ρυζιού)
100 γρ. ρυζιού vermicelli
1 κ.σ. ξίδι ρυζιού
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. ταϊλανδέζικη fish sauce
1 ματσάκι φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
1 ματσάκι βασιλικός χοντροκομμένος
1/2 αγγουριού κομμένο σε λεπτά κομμάτια
6 φρέσκα κρεμμύδια, λεπτοκομμένα
12 φύλλα ρυζιού
Σάλτσα σόγιας
Παρασκευή
Τοποθετήστε τα vermicelli σε σκεύος με νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, και στραγγίξετε όταν βραχούν καλά και χωριστούν σε λεπτές κλωστές, όπως τα μακαρόνια νουντλς.
Προσθέστε τα vermicelli τη σάλτσα ψαριού, τη σόγια, τα κομμένα μυρωδικά, το αγγούρι και τα κρεμμύδια.
Τοποθετήστε τα φύλλα ρυζιού σε ένα σκεύος, σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας, και στη συνέχεια αφήστε τα να στεγνώσουν πάνω σε μια πετσέτα.
Προσθέστε μια λεπτή στρώση vermicelli στη μέση του φύλλου, διπλώστε το στη μέση και στη συνέκεια τυλίξτε το σε σφιχτό ρολό.
Κόψτε το κάθε ρολό σε 4 κομμάτια και τοποθετήστε σε πιατέλα.
Εάν θέλετε, βάλτε σάλτσα σόγιας σε μικρά πιατάκια, για να βουτάτε μέσα το ρολά.
Οι φωτογραφίες και οι συνταγές της Nigella Lawson (φωτογράφος n Petrina Tinslay) είναι από το βιβλίο της «Forever Summer» εκδόσεις Chatto & Windus, London.