Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
800 γρ. πράσινα σπαράγγια
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
750 ml ζωμός κρέατος (ζεστός)
4 κ. σ. βούτυρο ή μαργαρίνη αλάτι και λευκό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κ. σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
450 γρ. ρύζι αρμπόριο
125 ml λευκό ξηρό κρασί (από αρωματική ποικιλία)
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα σπαράγγια, αφαιρείτε τις ίνες τους και τα πιο σκληρά τμήματά τους και τα κόβετε στα τρία.
Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε το κρεμμύδι για 1 λεπτό, προσθέτετε τα σπαράγγια και σοτάρετε για ακόμα 5 λεπτά.
Ανεβάζετε τη θερμοκρασία, ρίχνετε το ρύζι και το σοτάρετε για 2 λεπτά.
Το σβήνετε με το κρασί κι αρχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να το απορροφήσει όλο.
Στη συνέχεια, προσθέτετε το 1/3 του ζωμού και μόλις απορροφηθεί προσθέτετε το επόμενο 1/3, φροντίζοντας να είναι πάντα ζεστός ο ζωμός, ώστε να διατηρεί το ριζότο σταθερή θερμοκρασία.
Όταν απορροφηθεί και το τελευταίο 1/3 του ζωμού που θα έχετε προσθέσει (στα 18-20 λεπτά), το ριζότο είναι έτοιμο.
Προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα.
Ανακατεύετε, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε αμέσως.