Υλικά
Υλικά (για 6 άτομα)
4 κ.σ. αλεύρι
3 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. άμυλο πατάτας
3 αβγά
1 αβγό (το ασπράδι)
1 κ.γλ. μαγιά (σε σκόνη)
1 πρέζα βανίλια (σε σκόνη)
Αλάτι
Ζάχαρη-άχνη
250 γρ. μαρμελάδα φραγκοστάφυλο
1/2 κιλού σαντιγί άγλυκη
Παρασκευή
Χτυπάμε 4 ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, μαζί με λίγο αλάτι Ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το άμυλο, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
Χτυπάμε ελαφρά τους 3 κρόκους και τους ανακατεύουμε με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε μετά λίγο λίγο το μίγμα του αλευριού.
Βουτυρώνουμε μια μεγάλη, ρηχή φόρμα και σκεπάζουμε- το εσωτερικό της με λαδόχαρτο.
Ρίχνουμε το μίγμα μας στη φόρμα και το ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά περίπου.
Μόλις πάρει χρώμα, δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί βυθίζοντας ένα μαχαίρι (πρέπει να βγει στεγνό).
Βρέχουμε ένα λευκό ύφασμα με χλιαρό νερό, το στύβουμε καλά και το απλώνουμε στον πάγκο εργασίας.
Ξεφορμάρουμε το γλυκό πάνω στο ύφασμα και αφαιρούμε το χαρτί.
Απλώνουμε πάνω του τη μαρμελάδα και από πάνω τη σαντιγί.
Το στρώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη-άχνη.
Ένα φαντεζί λαϊκό γλύκισμα, που το συνηθίζουν στnv Καταλονία αλλά και στην περιοχή) του Perpignan στη Γαλλία, από τnv άλλη μεριά των συνόρων.