
Υλικά
8 ώριμα βερίκοκα
4 ώριμα αχλάδια
2 ώριμες μπανάνες
200 ml καλαμποκέλαιο
2 αβγά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλες
4 κ.σ. μέλι
50 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
1 γεμάτο κ.γλ. κανέλα
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
λάδι για τη φόρμα
Εκτέλεση
Λιώνουμε τις μπανάνες με πιρούνι σε ένα ρηχό πιάτο.
Βάζουμε τα αχλάδια και τα βερίκοκα σε 400 ml νερό σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίζουμε και πολτοποιούμε τα φρούτα στο μούλτι.
Σε μια λεκάνη χτυπάμε με τον αβγοδάρτη το λάδι με τα αβγά.
Προσθέτουμε τον πολτό των φρούτων, την μπανάνα, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, τη βανίλια, την κανέλα, την κουβερτούρα, το μέλι, το μπέικιν και τη σόδα διαλυμένη μέσα στο κονιάκ.
Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και με απαλές κινήσεις το ενσωματώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα λείο μίγμα.
Λαδώνουμε μια στρογγυλή ή μακρόστενη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα.
Λόγω των φρούτων, το κέικ αυτό παραμένει υγρό, οπότε μην ξεγελαστείτε αν το δοκιμάσετε με μαχαίρι.
Είναι έτοιμο όταν το μαχαίρι βγαίνει ελάχιστα υγρό.