Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό αρνί μπούτι κομμένο σε κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας βούτυρο
400 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ διαλυμένο σε νερό
1 ½ φλιτζ. ρύζι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σοτάρετε το κρέας και, όταν ροδίσει, προσθέτετε και σοτάρετε και το κρεμμύδι.
Ρίχνετε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και βράζετε το κρέας μέχρι να μαλακώσει αρκετά.
Προσθέτετε τα ντοματάκια, τον ντοματοπελτέ, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το βράσιμο.
Όταν το κρέας μαλακώσει τελείως, το βγάζετε από την κατσαρόλα και το κόβετε σε μικρότερα κομμάτια.
Σουρώνετε το ζωμό και τον συμπληρώνετε με νερό έτσι που να έχετε 4 ½ φλιτζάνια.
Τον βράζετε και, μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνετε το ρύζι.
Όταν πάρει βράση, προσθέτετε το κρέας, το βούτυρο και αλατοπίπερο.
Σερβίρετε το πιλάφι φορμαρισμένο σε πιατέλα.
Σημείωση
Ατζέμ πιλάφ είναι το άσπρο πιλάφι με βούτυρο.
Πολλές φορές περιέχει μια μικρή ποσότητα καβουρντισμένο κριθαράκι ή φιδέ.