Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
4 κρεμμύδια μεγάλα
½ φλιτζ. ρύζι
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
½ φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. ζωμό λαχανικών
50 γρ. κουκουνάρι
50 γρ. σταφίδες μαύρες μουλιασμένες σε νερό
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεματίζετε τα κρεμμύδια σε καυτό νερό.
Αφαιρείτε τα εξωτερικά φύλλα τους, κόβετε με κοφτερό μαχαίρι μια φέτα οριζόντια από το πάνω μέρος και, κρατώντας κάθε κρεμμύδι στην παλάμη σας για να μη σπάσει, τα αδειάζετε προσεκτικά από τα εσωτερικά φύλλα.
Ψιλοκόβετε την ποσότητα που βγάλατε.
Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το ρύζι, το κουκουνάρι, το εσωτερικό των κρεμμυδιών, τις σταφίδες, το μαϊντανό και αλατοπίπερο.
Ρίχνετε το ζωμό λαχανικών και αφήνετε τη γέμιση σε χαμηλή φωτιά για να πιει τους χυμούς της.
Γεμίζετε τα κρεμμύδια και τα βάζετε στην κατσαρόλα το ένα σφιχτά δίπλα στο άλλο για να μην ανοίξουν.
Τα στερεώνετε με πατάτες.
Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι νερό
και βράζετε τους κρεμμυδοντολμάδες για 45΄-50΄ περίπου.