X

Κρεμμυδοντολμάδες

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

4 κρεμμύδια μεγάλα

½ φλιτζ. ρύζι

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

½ φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. ζωμό λαχανικών

50 γρ. κουκουνάρι

50 γρ. σταφίδες μαύρες μουλιασμένες σε νερό

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεματίζετε τα κρεμμύδια σε καυτό νερό.

Αφαιρείτε τα εξωτερικά φύλλα τους, κόβετε με κοφτερό μαχαίρι μια φέτα οριζόντια από το πάνω μέρος και, κρατώντας κάθε κρεμμύδι στην παλάμη σας για να μη σπάσει, τα αδειάζετε προσεκτικά από τα εσωτερικά φύλλα.

Ψιλοκόβετε την ποσότητα που βγάλατε.

Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το ρύζι, το κουκουνάρι, το εσωτερικό των κρεμμυδιών, τις σταφίδες, το μαϊντανό και αλατοπίπερο.

Ρίχνετε το ζωμό λαχανικών και αφήνετε τη γέμιση σε χαμηλή φωτιά για να πιει τους χυμούς της.



Γεμίζετε τα κρεμμύδια και τα βάζετε στην κατσαρόλα το ένα σφιχτά δίπλα στο άλλο για να μην ανοίξουν.

Τα στερεώνετε με πατάτες.

Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι νερό
και βράζετε τους κρεμμυδοντολμάδες για 45΄-50΄ περίπου.


Γεμίζετε τα κρεμμύδια και τα βάζετε στην κατσαρόλα το ένα σφιχτά δίπλα στο άλλο για να μην ανοίξουν. Τα στερεώνετε με πατάτες. Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι νερόκαι βράζετε τους κρεμμυδοντολμάδες για 45΄-50΄ περίπου.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.