Τσουβράς (ντοματόσουπα, Τήλος)
Υλικά
Υλικά
4 ντομάτες πολτοποιημένες
½ φλιτζάνι ρύζι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 φλιτζάνια νερό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε για 25 λεπτά.
Ρίχνουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και καλύπτουμε με νερό.
Σιγοβράζουμε για 25 λεπτά.
Παραλλαγή: Η σούπα μπορεί να γίνει και με πληγούρι.Από το βιβλίο "Παραδοσιακές Γεύσεις του Αιγαίου" της Λίλας Καραποστόλη
Επίσης...
Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.
Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.
Περισσότερα από
Αλμυρές Συνταγές
Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.
Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.
Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.
Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.
Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.
Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.
Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.
Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.
Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.
Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.
Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.